CUT THE CAKE, Arvida Byström

Cut the cake utgör Arvida Byströms första stora soloutställning på en svensk institution. I utställningen utforskar Arvida Byström (född 1991) den plats nakna kroppar har på internet, samtidigt som hon utmanar gränserna för hur digitala verktyg som artificiell intelligens (AI) kan användas.

Cut the cake visar nyproducerade verk av konstnären. Utställningens uttryck är maximalistiskt och hyperfeminin, med stora format, rosetter och rosa underkläder.

Arvida Byström är en multidisciplinär konstnär känd för sin användning av hyperfeminin estetik. I sina verk utforskar hon internets sociala och kommersiella påverkan i relation till teman som femininitet, identitet, kroppsbild, sex och teknologi. Genom huvudsakligen fotografi, video, installation och skulptur dekonstruerar hon internets språk och utforskar komplexa ämnen. Redan i ung ålder blev hon en förebild på sociala medier och har sedan utvecklats till en som främjar unga generationers självuttryck.

Cut the cake är curerad av Dunkers kulturhus Axel Swanstein i samarbete med konstnären. Alex Quicho, skribent och biträdande lektor vid Central Saint Martins i London, har skrivit en fördjupande text om utställningen.

Det förekommer AI-genererade bilder av nakna kroppar i utställningen.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Fick du hjälp av informationen på sidan?