Vanliga frågor

Vad kostar det att gå in? Får du ha med hunden? Vad undrar du om huset? Här samlar vi de absolut vanligaste frågorna och svaren på dem. Du är självfallet välkommen att ställa din fråga direkt till oss också.

 1. Vad kostar entrén, vad ingår och finns det familjeentré?

Ordinarie entré för en vuxen person är 100 kronor och gäller till alla utställningar under hela dagen. Barn upp till och med 18 år har fri entré till Dunkers kulturhus, därför finns det ingen familjeentré.

 1. Får jag lämna huset och komma tillbaka in i utställningarna igen, samma dag?

Ja, så länge du kan visa ditt kvitto eller har kvar klisterlappen på dig. Entrén gäller för en dag och du får komma och gå som du vill.

 1. Behöver jag alltid visa mitt Kulturkort?

Ja! Ditt Kulturkort är din entrébiljett och du behöver visa upp det för att få ett giltigt klistermärke att sätta på ditt klädesmärke och för att vi ska registrera dig som besökare. Det händer också att vi frågar dig om legitimation eftersom att Kulturkortet är personligt. Här kan du läsa mer om Kulturkortet. Har du laddat ner Kulturkortets app och registrerat ditt kort visar du bara kortet som finns i appen. Läs mer om Kulturkortets app.

 1. Vilka biljetter säljer Biljettcentralen på Dunkers kulturhus?

Du kan köpa biljetter till alla evenemang som är i Dunkers kulturhus hos oss. Dessutom kan du köpa biljetter till Helsingborgs stadsteater, Fredriksdalsteatern, Helsingborgs Arena och Helsingborgs konserthus. Läs mer om vilka biljetter du kan köpa hos Biljettcentralen.

 1. Var kan jag parkera? Finns det handikappsparkering?

Det finns parkering för alla i parkeringsgaraget på Sundstorget och en mindre parkering (Tullaregatan) norr om huset. Här kan du se alla parkeringsplatser i Helsingborg.

 1. Kan jag betala med kort eller kontanter på Dunkers?

Du kan betala med de allra flest bankkort och kreditkort (undantaget American express och Diners club) samt Swish. Ej kontanter för tillfället på grund av pandemin.

 1. Kan jag låsa in min väska, jacka eller andra värdesaker på Dunkers?

En trappa ned från entrén finns det värdeskåp med kodlås för dig att använda. Kostnadsfria och du väljer själv kod. Det finns också några låsbara värdeskåp med nyckel, de kostar 10 kronor att använda och de tar 10-kronor.

 1. Hur tillgängligt är huset?

Du kommer fram överallt oavsett funktionsnedsättning. Huset har inga trösklar, rymliga hissar till alla våningsplan och handikappanpassade toaletter.

 1. Är det något som är gratis i huset?

Fri entré till alla utställningar på entréplan samt till den stadshistoriska utställningen På gränsen Passa också på att njuta av våra sköna möbler i foajén eller vid utsikten mot Öresund. Helsingborgs stad ger dig gratis Wi-fi.

 1. Kan jag äta eller dricka en kopp kaffé? Kostar det att gå in till bistron eller matsalarna?

Dunker Bar och Matsalar har servering varje dag från klockan 11.00. Det kostar dig inte inträde att gå till restaurangerna.

 1. Hur kommer jag till Dunkers kulturhus från centralstationen/ Knutpunkten?

Det är enkelt och är bara några hundra meters promenad. Se kartan nedan för att orientera dig.

Gå norrut till Sundstorget – det andra torget längs med Drottningatan. Promenera över torget i riktning mot Öresund så kommer du rakt på kulturhuset.

 1. Kan jag få en guidad tur?

Självklart! Du kan gå guidade visningar av våra utställningar. Se visningsprogrammet här. Du kan också boka en guidad visning för en privat grupp. Ta då kontakt med visningar.dunkers@helsingborg.se.

 1. Kan jag och mitt företag/ min arbetsplats ha konferens på Dunkers?

Ja, vi erbjuder flera möjligheter för konferens hos oss. Läs mer om lokaler och konferensbokningar här. Du får gärna kontakt Annica Melkersson på 042 – 107392 eller annica.melkersson@helsingborg.se för att boka eller få mer information.

 1. Erbjuder Dunkers pedagogisk verksamhet riktad mot förskola och skola?

Ja, Dunkers har en bred verksamhet riktad mot förskola och skolan. Scenkonst med bland annat teater och dans och pedagogiska program i våra utställningar. Kulturskolan erbjuder olika program inom dans, media, konst, musik och teater. Mer information om vår pedagogiska verksamhet hittar du här.

 1. Kan jag låna rullstol eller barnvagn hos Dunkers kulturhus?

Ja, vi har rullstolar och barnvagnar till utlån. Prata med medarbetarna i entrén så hjälper dem dig.

 1. Får jag fotografera i Dunkers kulturhus?

Du får jättegärna ta bilder men tänk på att stänga av blixten.

 1. Får jag ta med väska, paraply och/ eller husdjur in i huset?

En liten väska går bra att ta med. Paraply ska du lämna i ett av värdeskåpen på källarplan. Husdjur är inte tillåtna i Dunkers kulturhus.

 1. Kan jag köpa något att dricka innan konserten?

Det varierar från konsert till konsert. Läs gärna på ”Göra” och respektive konsert-sida för mer information om servering.

 1. Säljer Dunkers kulturhus biljetter till Helsingborgs konserthus?

Ja.

 1. Får jag äta min medhavda fika/ matsäck hos er?

Det får du gärna göra. Så länge du sitter vid ”Utsikten” som är finns bakom receptionen och blickar ut över Öresund. Medhavd mat får inte ätas i någon av restaurangerna.

 1. Finns det skötbord på Dunkers kulturhus?

På alla vår tillgänglighetsanpassade toaletter finns det skötbord.

Fick du hjälp av informationen på sidan?