Besök Dunkers kulturhus

Precis där havet möter land finns Dunkers kulturhus – en mötesplats för helsingborgare och ett attraktivt besöksmål för konst-, kultur- och musikintresserade i Öresundsregionen och Sverige. På den här sidan hittar du mer information om själva huset, vad du kan göra på ditt besök, hur du tar dig hit och var du kan pausa och fylla på med en lunch eller syndigt god fika.

Välkommen till Dunkers kulturhus

Det händer mycket på Dunkers kulturhus, inte minst i våra utställningar som visas runt om i huset. På entréplan finns flera mindre utställningar som med jämna mellanrum byts ut. Två våningar upp finns våra stora utställningshallar och det är i dessa som du hittar de större utställningarna som visas i huset (ingår i entréavgiften). I utställningarna arrangerar vi guidade visningar och andra publika arrangemang som knyter an till utställningen.

På Dunkers kulturhus arrangeras varje säsong ett flertal konserter både med internationella artister och lokala förmågor. I våra salar spelas allt från klassiskt och modernt till jazz och världsmusik. En gång om året står Dunkers kulturhus som värd för Helsingborg Pianofestival med några av världens främsta pianister.

Spektra är en verksamhet som öppnade 2020 och som möjliggör och inspirerar ung kultur. Här jobbar vi tillsammans med dig för att du ska kunna förverkliga dina idéer som har med konst, musik eller kultur att göra. Spektras lokal finns på entréplan.

På Dunkers kulturhus kan du också uppleva teater och dans. Söndagsscen är populärt hos barnfamiljer och bjuder på teater, dans och musik med professionella teater- och dansgrupper för barn och unga. Varje säsong arrangeras också olika föreställningar och workshops på temat teater, musik och dans.

Med hamnen och Öresund precis utanför fönstren äter du alltid med saltstänkt utsikt när du besöker vår bistro och restaurang.

Dunkers kulturhus har en bred verksamhet riktad mot skolan. Mer information om våra pedagogiska program hittar du här.

Om du vill veta mer om vad som händer på Dunkers kulturhus ska du klicka dig till vår digitala kalender. Här finns hela vårt omfattande program.

Vad finns på Dunkers kulturhus? Hur hittar du hit? Är det tillgängligt? Var kan du pausa för en fika eller lunch? Här hittar du allt du behöver veta inför ditt besök.

Välkommen till Dunkers kulturhus – en mötesplats för helsingborgare och ett attraktivt besöksmål för konst- och kulturintresserade i Öresundsregionen och Sverige.

Tillgänglighet

Dunkers kulturhus är tillgängligt för alla. Här är rullstols- och barnvagnsvänligt och det finns hörslingor i konsert- och teatersal samt ledstråk i entrén.

Hitta hit

Dunkers kulturhus ligger mitt i centrala Helsingborg, precis där havet möter land, nära till busshållplatser och centralstationen för tåg, båt och flygbuss. I parkeringshuset under Sundstorget, platsen framför Dunkers kulturhus entré, kan du parkera din bil.

Hitta hit

Vi behöver ditt godkännande för att ta dig vidare

Den här delen av hemsidan visar innehåll från Google. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Parkering

Det finns flera parkeringsplatser i närheten av Dunkers kulturhus. Förutom det stora garaget under Sundstorget kan du även parkera på Tullaregatan norr om Dunkers kulturhus och korttidsparkera framför huset på Kungsgatan. Detaljerade parkeringsuppgifter finns på Helsingborgs stads parkeringskarta.

  • Sundstorgsgaraget kostar 15 kronor/timme vardagar klockan 08.00-18.00 och lördagar/dagar före helg klockan 08.00 – 15.00.
  • Tullaregatan kostar 15 kronor/timme alla dagar i veckan mellan klockan 09.00-22.00.
  • Kungsgatan kostar 15 kronor/timme alla dagar i veckan mellan 09.00-22.00

Detaljerade parkeringsuppgifter hittar ni på Helsingborgs stads parkeringskarta.

Fick du hjälp av informationen på sidan?