Spektra – Möjliggör och inspirerar ung kultur

Spektra är en del av Dunkers kulturhus och jobbar, tillsammans med dig, för att du ska kunna förverkliga dina idéer som har med konst, musik eller kultur att göra. Vi arrangerar utställningar, konstworkshops och andra arrangemang på Dunkers kulturhus och i Helsingborg stad.

Vår lokal finns på första plan, precis innanför entrédörrarna med fönster mot Sundstorget. Spektra är öppet tisdag-fredag klockan 16.00-20.00. Under den här tiden kan du få coaching, plugga eller spåna på egna projektidéer. Här finns även en dator med Adobe-paketet (Photoshop, InDesign, Illustration med mera) där du kan arbeta på dina konst- och kulturprojekt.

Coaching

Spektra erbjuder gratis coaching kring hur du kan förverkliga din idé och utveckla dina ambitioner. Få svar på frågor som: Hur löser du finansiering för att genomföra ett kulturprojekt, utställning eller föreställning? Vilka lokaler kan du använda? Hur hittar du personer att samverka med? Hur kan du arbeta vidare med din konst?

I samarbete med Spektra kan du låna lokaler på Dunkers kulturhus kostnadsfritt.

Vi hjälper dig med att söka pengar från En Snabb Slant och andra bidrag. Vi kan även koppla ihop dig med projekt och aktörer i Helsingborg.

Utställning

I samarbete med Spektra kan du ställa ut din konst eller andra kreativa uttryck. Vi hjälper dig med hela processen. Från bidragsansökningar till upphängning, marknadsföring, förberedelser till hur du arrangerar en vernissage.

Musikproduktion

Har du frågor om musikproduktion, mixning, musikförlag? Behöver du hjälp med musikprogram såsom Cubase? Vill du ha feedback på demos? ´

Varje torsdag kan du träffa musikproducent Christoffer Sandberg på Spektra.

Du kan även boka en tid för musikcoaching genom att mejla christoffer.sandberg@helsingborg.se

Dansstudio

Du som är 15-25 år kan boka dansstudion på Dunkers kulturhus helt gratis.

Ett samarbete med Helsingborgs kulturskola.

Kontakt

Kontakta Spektra genom att mejla spektra@helsingborg.se, via vår Instagram @spektra_DKH eller kom förbi vår lokal för att snacka med personalen på plats.

Tisdag – fredag: 16:00–20:00.