Spektra – en kulturstudio för dig med idéer

Spektra är en del av Dunkers kulturhus. I vår kulturstudio kan du förverkliga dina idéer. Det kan vara din första utställning, en EP, en dansföreställning eller något helt annat på temat kultur. Spektra hjälper dig hela vägen från idéstadie till färdig produktion. Hos oss kan du få hjälp med allt från lokaler till utrustning och projektplanering.

Hur förvaltar man en idé?

Det är inte alltid så lätt och det är här Spektra kommer in i bilden. Vi hjälper dig att utveckla dina idéer från tanke till något genomförbart. Hos oss får du också hjälp med att skriva en projektplan och att söka bidrag till din idé. Vi arbetar med all form av kultur och har samarbetspartners och kontakter över hela Helsingborg.

Även om du inte är helt säker på vad du vill göra kan du komma till Spektra för att prata med oss. Tillsammans kanske vi kan hjälpa dig att hitta rätt. En idé om konst kanske utvecklas till en utställning på plats eller en bildbok. Och ett intresse för mat blir kanske en intressant videodokumentär. Oavsett om du behöver lite, lagom eller mycket stöd i ditt skapande är du välkommen till Spektra.

Allt är kostnadsfritt

Spektras lokaler finns på Dunkers kulturhus entréplan. Här finns också åtta arbetsplatser för dig som vill arbeta professionellt med ditt projekt. Du har också möjlighet att använda Dunkers kulturhus andra lokaler i ditt projekt, som danssalen, vår utställningsvägg, musikrum med mera. Allt är kostnadsfritt. Vi har drop-in för nyfikna tisdag, onsdag och torsdag klockan 14:00–20:00 (från 6 september) och har öppet för produktion alla dagar i veckan.

Vi erbjuder även ett brett programutbud. Här hittar du allt från workshops och öppna ateljéer till poetry slam och filmvisningar. Vi arbetar hela tiden för att kunna presentera ett brett utbud av innehåll som kan inspirera dig att producera ditt eget material.

Har du en idé eller ett projekt, en fundering eller bara vill inspireras kontakta oss. Tillsammans producerar vi nya kulturprojekt.

HÄNDER I SPEKTRA

question_answer Fick du hjälp av informationen på sidan?