Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kommande evenemang

Från: Till:
Världsmusik med Adjo’a Sika – Playing for Change

Världsmusik med Adjo’a Sika – Playing for Change

Välkommen till en härlig kväll tillsammans med oss på Mångkulturellt Center Helsingborg och vårt eget Playing for Change Sweden Band. Det är första gången som Adjo'a Sika besöker Sverige och vi ser verkligen fram emot denna konsert. Detta är det andra evenemanget vi anordnar under året i MKC Helsingborgs regi. Vi samarbetar ännu en gång med Dunkers Kulturhus och med Folkuniversitetet Helsingborg. Musik är inget mindre än ett kall för Adjo'a Sika. En sann naturstyrka, som hon genom sitt unga liv alltid varit fokuserad på att utveckla till det yttersta. Det framgår omedelbart att hon exceptionell sångförmåga. I de körer hon deltagit i har man tidigt lagt märke till henne. En viktig milstolpe i hennes utveckling som artist var när hon blev ansvarig för musikgruppen ”Chandeliers d´Amour” i församlingen på universitet i Lomé, huvudstaden i Togo. Detta erkännande var all inspiration hon behövde för att ta steget till att bli en soloartist.  Under pseudonymen ”Belinda” uppträdde hon på alla scener i Lomé i över ett år, Till exempel Seventies, Club 907 och Mrod. Efter att spelat överallt i både Lomé och resten av Togo ville hon vidga sin horisont, och reste och uppträdde i Ghana under några år. När hon återvände till Lomé 2011, ändrade hon sitt artistnamn till Adjo’a Sika.  Under de följande månaderna förverkligar hon sin dröm och skapar hennes debut album som soloartist ”Akofa”. Det gavs ut online av Resourceful Africans. Snart tog hennes talang henne utanför Afrika. Hon spelade bland annat i Japan 2016 för att göra reklam för den Togoianska musiken och kulturen.  Längd: 90 minuter utan paus Plats: Teatersalen Entré: 200 kronor inklusive serviceavgift, numrerade platser
Läs mer
Dunka Dunkers 2018 – elektronisk minifestival

Dunka Dunkers 2018 – elektronisk minifestival

EMC - Helsingborg bjuder in till Dunka Dunkers 2018, en elektronisk musikfestival i miniformat. Sex timmar spännande, inspirerande och uttrycksfull elektronisk musik från lokala artister med anknytningar till Helsingborg som stad och sound. Mellan 15.00-21.00 lördag 26 maj kan du höra det bästa Helsingborg kan erbjuda med elektroniska ljud och oljud. Fri entré. Vi har letat och lyft på stenar och grävt i den skånska (Helsingborgska) myllan för att få fram några av de bästa ur den elektroniska musikscenen just nu, en showcase av lokala artister och deejays alla med sitt eget säregna sound och uttryck. Musikalisk bredd med liveakter som Joannas Hair som bjuder på modern droneaktig spa musik till Fredrik Segerfalk´s livejam med analoga trummaskiner och vintage syntar, experimentell elektronisk livemusik med Erik från Doemstic Affairs i Berlin, Nimam´s ryckiga och galna rytmer och vi kommer höra dj´s spela djungle och Drum & Bass blandat med tech house och afro house. En fin mix för en eftermiddag med elektroniska utsvävningar. ATRIET (LIVE) Joana´s Hair (Helltown/Malmö) Fredrik Segerfalk (Analog Sweden) Alkestrand & Pedersen (Malmö) Erik Jäähalli (ICIF/Börft)  Nimam Spregleda (Börft Rec. / Ski Boy Rec. / Helltown Acid Militia) TRAPPAN (DJ´S) Per Hammar (Dirty Hands/Kiloton) Aron Mesterbasic (Wazabitech / EMC) Social Sounds  Dj Phono (DIN -SYNC, RE-303 Rec. Helltown Acid Militia) Med hjälp från våra samarbetspartners Helsingborg Stad, Folkuniversitetet, Kulturhotellet och från Dunkers kulturhus får vi chansen att göra denna festival levande. Vi i EMC anser att det är viktigt både för staden och för scenen att elektronisk musik får lov att finnas i det offentliga och publika i olika sammanhang. Helsingborg har sitt eget sound och det gör att artisterna härifrån låter eget och spännande.
Läs mer

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close