Utställningsguide – Guide Helsingborg

Hos oss på Dunkers kulturhus kan du fördjupa dig i våra utställningar i din egen takt eller med guide. Audioguiden finns i appen ”Guide Helsingborg” som finns både för iOS (iPhone och iPad) och för Android-enheter.

Streama eller ladda ned guiderna

Dunkers kulturhus har fritt wifi i stora delar av huset. Anslut dig till nätverket ”Helsingborg” och streama vilken audioguide du vill utan att oroa dig för din dataförbrukning. Du kan också ladda ned respektive guide i appen om du vill lyssna i efterhand eller inte använda wifit en längre period. Du hittar ditt nedladdade innehåll i huvudmenyn där du enkelt kan ta bort materialet.

Så här kommer du igång med Guide Helsingborg på en iPhone/ iPad

  1. Gå till App Store och hämta Guide Helsingborg.
  2. Starta appen och gå till Dunkers kulturhus.
  3. Välj någon av utställningarna i appen och gå in i utställningsrummet på Dunkers.
  4. Tryck på de olika bilderna i appen och få info i form av bild och ljud.

Så här kommer du igång med Guide Helsingborg på en Android-enhet

  1. Gå till Google Play och hämta Guide Helsingborg.
  2. Starta appen och gå till Dunkers kulturhus.
  3. Välj någon av utställningarna i appen och gå in i utställningsrummet på Dunkers.
  4. Tryck på de olika bilderna i appen och få info i form av bild och ljud.

Språk/barnguider

I utvalda fall finns det audioguide på andra språk, främst engelska. Vi arbetar kontinuerligt med tillgängligheten och strävar efter att ha audioguider på flera språk. I appen Guide Helsingborg kan du välja mellan svenska, engelska och tyska i inställningarna och får du menyerna och funktionerna i appen på respektive språk.

Barnguider finns också i utvalda utställningar och efter målsättning med respektive produktion. Se Guide Helsingborg för att se om det finns material för barn.

Frågor/FAQ

Har du frågor eller problem med appen? Vänd dig till Helsingborgs Kontaktcenter på 042-105000 eller kontaktcenter@helsingborg.se

Helsingborgs stad bakom appen

Guide Helsingborg är Helsingborgs stads satsning för att guida besökare och turister i hela stan på ett gemensamt sätt. I appen finns, förutom Dunkers kulturhus, också Fredriksdal, Kärnan, Sofiero och flera rundturer utomhus. Du kan läsa mer om Helsingborgs stads digitala turistbemötande på visithelsingborg.com.

Fick du hjälp av informationen på sidan?