Utställningsguide – Guide Helsingborg

Hos oss på Dunkers kulturhus kan du fördjupa dig i våra utställningar i din egen takt eller med guide. Audioguiden finns i appen ”Guide Helsingborg” som finns både för iOS (iPhone och iPad) och för Android-enheter.

Varje konstverk/ grupp av konstverk är försett med ett tresiffrigt ID-nummer. Numret kan du knappa in i appen under ”Sök efter ID” som finns under knappen i högerkanten.

Streama eller ladda ned guiderna

Dunkers kulturhus har fritt WIFI i stora delar av huset. Anslut dig till nätverket ”Helsingborg” och streama vilken audioguide du vill utan att oroa dig för din dataförbrukning. Du kan också ladda ned respektive guide i appen om du vill lyssna i efterhand eller inte använda WIFIt en längre period. Du hittar ditt nedladdade innehåll i huvudmenyn där du enkelt kan ta bort materialet.

Så här kommer du igång med Guide Helsingborg på en iPhone/ iPad

  1. Gå till App Store och hämta Guide Helsingborg.
  2. Starta appen och gå till Dunkers kulturhus.
  3. Välj någon av utställningarna i appen och gå in i utställningsrummet på Dunkers.
  4. Tryck på de olika konstverken i appen och få info i form av bild och ljud.

Så här kommer du igång med Guide Helsingborg på en Android-enhet

  1. Gå till Google Play och hämta Guide Helsingborg.
  2. Starta appen och gå till Dunkers kulturhus.
  3. Välj någon av utställningarna i appen och gå in i utställningsrummet på Dunkers.
  4. Tryck på de olika konstverken i appen och få info i form av bild och ljud.

Språk/ barnguider

I utvalda fall finns det audioguide på andra språk, främst engelska. Vi arbetar kontinuerligt med tillgängligheten och strävar efter att ha audioguider på flera språk. I appen Guide Helsingborg kan du välja mellan svenska, engelska och tyska i inställningarna och får du menyerna och funktionerna i appen på respektive språk.

Barnguider finns också i utvalda utställningar och efter målsättning med respektive produktion. Se Guide Helsingborg för att se om det finns material för barn.

Frågor/ FAQ

Har du frågor eller problem med appen? Vänd dig till Helsingborgs Kontaktcenter på 042-105000 eller kontaktcenter@helsingborg.se

Helsingborgs stad bakom appen

Guide Helsingborg är Helsingborgs stads satsning för att guida besökare och turister i hela stan på ett gemensamt sätt. I appen finns, förutom Dunkers, också Fredriksdal, Kärnan, Sofiero och flera rundturer utomhus. Du kan läsa mer om Helsingborgs stads digitala turistbemötande på visithelsingborg.com.

Fick du hjälp av informationen på sidan?