Bibu – scenkonstbiennal för barn och unga 17–22 maj

Föreställningen Moln

Bibu är Sveriges viktigaste mötesplats med, för och om professionell scenkonst för en ung publik – en arena där alla vi som arbetar med barn, unga, scenkonst och kultur samlas varannan vår för att uppleva och diskutera den viktiga scenkonsten för barn och unga.  En av spelplatserna är Dunkers kulturhus.

Den 17-22 maj 2022 bjuder Bibu tillsammans med ASSITEJ Artistic Gathering in till en sex dagar lång festival i Helsingborg. Det blir en vecka fylld av inspirerande teater, dans, nycirkus, seminarier, workshops och mycket mer – för hela familjen. Upplev stark, innovativ, nyskapande och experimentell scenkonst från hela världen.

– Det blir den första scenkonstbiennalen på drygt två år som kommer att genomföras live i sin helhet , säger Bibus VD och verksamhetsledare Niklas Borefors. Biennalen är viktig och angelägen för scenkonsten i allmänhet och för yrkesverksamma inom målgruppen för barn och unga i synnerhet och det är med stor glädje och stolthet vi presenterar 36 föreställningar som en del av innehållet på Bibu i maj.

Bibu 2022 genomförs med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Helsingborg stad. I samarbete med Helsingborg arena och Scen AB där Helsingborgs stadsteater, Helsingborgs konserthus och evenemangsenheten ingår samt Dunkers kulturhus.

Mer information: www.bibu.se

Programmet hittar du här!

Fick du hjälp av informationen på sidan?