Kulturligg: Memory Game ASMR – Ellen Norlund

24 maj 2024, 19:00 - 20:00

24 maj
Kulturligg: Memory Game ASMR – Ellen Norlund

Memory Game Asmr är en blandning mellan bildpoesi och ASMR. I en kollektiv vila får publiken uppleva en audiovisuell upplevelse som undersöker det taktila minnet och aktiverar publikens egna inre landskap. En poetisk, hjärnkittlande, långsam upplevelse som rör sig om minne, förlust, lek, transformation och tröst.
Evenemanget ingår i konceptet Kulturligg.

ASMR utforskar vår upplevelse av den materiella världen där oväntade ljud och närheten till objekt kan trigga igång kroppsliga reaktioner och känslor. I den här vilostunden skapar scenkonstnären Ellen Norlund en blandning mellan liveskapad ASMR och liveskapad konstfilm. Det här säger Ellen själv om föreställningen:


Det finns ett fotografi av min mamma från 70-talet då hon sitter tillbakalutad i en fåtölj iklädd en lila fotsid Laura Ashley klänning med drakmönster på. När jag var liten representerade den här bilden av min mamma allt jag önskade att livet skulle vara. Jag hittade klänningen på vinden i en konsumpåse 2019. Sen dess har jag fotat och filmat mig själv och mina vänner iklädd klänningen på olika platser. Sommaren 2021 bad jag min mamma att ikläda sig klänningen. Min mamma har idag tappat sitt minne och sin rörelseförmåga och fastnade i klänningen i en märklig position. En ristande tygskulptur. Hon liknade ett barn som leker monster med ena ärmen dinglande från en krokig arm.

I Memory Game låter jag mammas lila klänning leda vägen för mitt taktila letande och ASMR-görande. Verket tar form utifrån alla de fotografier, filmer, former, rörelser, associationer och drömmar som klänningen ger mig. Jag närstuderar klänningen, alla sömmar, knappar, dragkedjor och försöker extrahera allt den minns.

Om Ellen Nordlund
Ellen Nordlund är verksam konstnär, skådespelare, scenograf och regissör. Hon arbetar med teater, video, installation, interaktiva händelser, fanzine och teckning. I sitt arbete utforskar hon mötet mellan teater, bildkonst och DIY/ickeproffesionella sammanhang för skapande (som zine-making, hobbylerkurser, cosplay, ASMR med mera).

Om Kulturligg
En mystisk seans för att frambringa gudarna: Rävulen och Musifer och en poetisk ASMR-upplevelse som triggar igång kroppsliga reaktioner och känslor. Två evenemang med en gemensam nämnare – du ligger ner. Kulturligg, alltså.

När: 24 maj 19.00–20.00
Var:
Teatersalen
Entré:
195 kronor, 165 kronor med Kulturkortet

Kulturligg: Memory Game ASMR – Ellen Norlund

  • 24 maj 2024, 19:00 - 20:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Teatersalen, Dunkers kulturhus
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta