Här bor jag del 2

Årskurs 4 på Drottninghögsskolan har skrivit beskrivande texter om hur de bor. Text 11-21.

Här bor jag #11

Jag bor tillsammans med min familj i en lägenhet på Drottninghög.Vi har bott i huset i två år.

Vi har tre rum i lägenheten. Jag delar rum med min syster . Min bror har ett eget rum. Min föräldrar och lillebror är i samma rum.

I vardagsrummet har vi tre soffor, en stor tv och blommor. Vi har ett versace bord och sex stolar.

Jag har en skrivbord,en garderob och en säng i mitt rum.

Min syster har ett skrivbord, en säng och en garderob.

Min mamma, pappa och lillebror har tre garderober i sitt sovrum. Där finns en stor säng och en babysäng.

I min storebrors rum finns det en säng, en garderob och ett skrivbord .

DrottninghögFramför mitt hus finns det blommor och lite träd. Huset har tre våningar och fem lägenheter i huset.

Så här ser nästan vår hus ut men man kan inte se så mycket.

Här bor jag #12

Jag bor tillsammans med min storebror och min mamma pappa. Vi bor på Drottninghög. Vi flyttade dit 2012. Jag bor tredje våningen.

Mitt lägenhet är jättegammal och jättemycket barn leker på lekplatsen. Jag älskar min lägenhet för att det är nära coop.

Lägenheten är byggd av rött tegel och balkongerna är blå. Fönsterna är vita. Det finns en lekplats framför mitt lägenhet.

Vi har tre sovrum, två toaletter, ett kök, ett vardagsrum och ett balkong. Vi har tre tv-apparater. En på mitt rum, en i vardagsrummet  och en på mitt storebrors rum.

I hallen hänger vi jackorna och vi lägger skorna i ett skåp.

När man kommer in i lägenheten ser man ett kök.  I köket finns ett bord gjort av metall och stolar. Det är gult på skåpen.

På höger sida om köket finns två toaletter.

Mitt rum är lila och jag har ett skrivbord.

Min pappas och min mammas rum är vitt och de har en jättestor säng.

Min storebrors rum är vitt och där finns två sängar. Han har ett skåp till sina kläder.

De sämsta rummet är mitt storebrors rum för dom städar aldrig där.

De bästa rummet är vardagsrummet för att det finns stor soffa och två bord i vardagsrummet. Vi har mycket svart och vitt där.

Här bo jag #13

Jag bor med min lillasyster, storasyster, mamma och pappa  i ett lägenhet på Fredriksdal. Vi bor på tredje våningen  och vi flyttade dit där 2019.

Lägenheten är gjord av vita puts och vi har en stor balkong. Det finns en stor lekplats och en jättestor skog bakom vår  hus. Om du ska in så måste du slå en kod och det finns 5 våningar i huset.

Det finns en hiss och trappan är grå och lite vit.

När du går in i min lägenhet finns direkt åt höger ett badrum med en toalett och dusch.

I hallen åt vänster finns det många jackor och skor.

I vardagsrummet  finns det en ljusgrå soffa, ett bord och en tv. och Det finns en dörr i vardagsrummet som går till balkongen.

Vi har ett kök där det finns det ett bord med 5 stolar. Bordet är vitt och lite grått.

I mitt rum finns det två stolar, ett stort skrivbord, tv och två sängar. I min mammas och pappas rum finns det en stor säng och ett skrivbord.

Det sämsta med vår lägenhet är om man åker till 5:e våningen med en hiss och sen åker ner kommer du fastna i hissen.

Det bästa med vår lägenhet är att man kan nästan se hela området.

Här bor jag 14#

Jag bor i en våningshus, i huset finns fem våningar. Jag bor med min mamma, pappa, storebror, lillebror och två lillasystrar.

Jag bor på Fyrverkaregatan som ligger på Fredriksdal. Vi har bott där ett eller två år.

I vår lägenhet finns det tre rum, ett kök och två toaletter. I vardagsrummet finns det en soffa, en teve, fåglar som är mina husdjur, fönster, en dörr till balkongen, ett matbord samt en dörr till våra sovrum.

I mitt rum finns det en våningssäng och en till säng.Jag har en pc, en ps4 och två fönster. Där finns två skåp, ett till kläder samt ett till täcke och kuddar. Det finns en matta och två gamingstolar.

I det andra rummet finns det en säng som är till en person och två sängar till små barn.

I köket finns det ett kylskåp. ett matbord, en bänk,en spis och mikrovågsugn och en soffa. Det finns även två skåp.

Här bor jag #15

Huset ligger på Drottninghög och jag bor i ett trevåningshus. Huset är grå/vitt och dörren är brun. Min familj bor på tredje våningen. Jag har bott där hela mitt liv.

I vardagsrummet finns det en soffa. Framför soffan ligger tvn och vänster om tvn är balkongen. Väggarna är vita och har mönster på sig. Höger om tvn ligger dörren.

Hallen är rak, lång och smal. Det finns en ytterdörr och framför den är vardagsrummet.
Höger om ytterdörren ligger skohyllan.

I badrummet är det en dusch och en toalett. Vänster om dörren ligger duschen. Det finns en spegel och färgerna är vita.

Mitt rum har två sängar som är formade som ett L. Vi har en tv som vi ska sälja i rummet och vi har fem garderober som sitter i väggen. Jag bor med min lillebror i det rummet.

Min brors rum har en säng och en tv. Vänster om sängen står två garderober.

I köket har vi en spis och många kastruller. Vi äter inte i köket utan vi äter i ett rum som ligger i hallen.

Utomhus finns det en stor lekplats och en fotbollsplan nära skolan.
Huset ser gammalt ut.

Mina föräldrars har en dubbelsäng i sitt sovrum. Vänster om dörren, framför sängen är det en stor spegel och en stor byrå.

Det bästa med att bo där är att det är nära att gå till affären och andra platser.

Det sämsta är att det låter hela tiden på natten och alla är jobbiga i området.

Här bor jag #16

Jag flyttade hit för tre år sedan. Jag bor med min mamma,pappa och min katt. Jag bor på Drottninghög. Vi bor lite långt ifrån affären men det är ok. Jag bor i en lägenhet som är gul och grå.

Jag har en liten trädgård med en liten sittplats. Där finns en balkong.

Det första du ser är en hall.

Rakt fram ligger vardagsrummet med en tv, en svart soffa som man kan göra till en säng och kattens mat.

Till höger har vi utgången till trädgården.

Mitt rum ligger till vänster om hallen. På mitt rum har jag en ps4, legobyggen som ligger på en hylla och en liten byrå under. Till vänster är min säng, en enkelsäng, men jag ska köpa en våningssäng snart.

Mittemot mitt rum ligger badrummet med en dusch och en toalett.

Mellan mitt rum och toaletten är matbordet och bredvid toaletten finns köket. I köket har vi en vask och till höger har vi en spis .

Det bästa med vår lägenhet är att den är nära skolan.

Det sämsta med lägenheten är att det är lite utrymme.

Här bor jag #17

Jag bor tillsammans med min mamma och mina tre syskon i en lägenhet på Vaktgatan. Vi flyttade hit 2011 och har nära till nästan allt.

Huset är byggt av röd orange tegelsten. Vi har också en lekplats framför byggnaden där barn kan leka.

Trapphuset är stort och har en stor tavla. Bredvid tavlan så finns det postlådor och bredvid postlådorna så finns hissen.

Nu så ska vi börja inuti lägenheten. Det första man ser i min lägenhet är en stor hall. Till vänster om hallen så kan man klä av sig sina ytterkläder och skor. Till höger om hallen så finns ingången till köket och till vardagsrummet.

Nu så ska du få veta vad det finns i mitt stora VARDAGSRUM. I mitt vardagsrum så har vi en stor vit och grå soffa som är stor. Det är en bäddsoffa som är så stor att tio personer kan sitta i soffan. Framför soffan så har jag min tv. Tv:n är stor och har LED lampor bakom skärmen. Under tv:n så har jag en tv bänk som är svart och vit plus den är stor.

Köket är ganska stort och vi har inte en diskmaskin. Vi diskar för hand. I köket så har vi ett stor matplats där vi sitter och äter. I köket vi har inte bara ett bord utan ett kylskåp, olika skåp och ett skafferi framför bordet. I skafferiet så har vi godis och snacks som är gott. Jag vet vad du tänker, bara snacks och godis? Där finns också olja och konserverad mat.
I mitt rum så har jag leksaker som är min lillasysters och lillebrors. Det är många leksaker. Vi har tre garderober, en stor våningssäng och ett bord. Bordet är långt och har en leksakslåda ovanpå.

Jag älskar mitt rum.

Här bor jag #18

Nu ska jag berätta om mitt hem! Jag bor med min mamma, pappa, lillasyster och storasyster. Jag har bott här hela mitt liv, alltså 11 år.

Vi bor i en lägenhet i ett hus med 3 våningar.

När man kommer in i vår lägenhet så kommer man in i hallen där det finns en byrå med en spegel på, nyckelskåp och matta. I hallen till höger så har vi skor, jacka, toalett och badrum.

I badrummet har vi ett badkar, dusch med draperier, handfat, skåp, en tvättmaskin, torkmaskin och en liten hylla.

I vardagsrummet har vi tre svarta soffor, en tavla, en tv med en tv-bänk, matta, växter, ett litet hörn med skrivbord, stol och leksaker som är min lillasysters.

Om man går rakt fram från hallen så kommer man in i köket där vi har många vita skåp, en diskbänk, en matta, matbord med stolar, blommor, ugn och två fönster.

I mina föräldrars rum finns det en stor säng som är grå, min lillasysters lilla vita säng, en stor vit/ grå garderob och två garderober som sitter inne i väggen.

I hallen finns det två rum i det ena finns det en vit byrå, en grå säng, en garderob, ett skåp och ett vitt skrivbord.

Och i det andra rummet har vi en säng som man kan dra ut en till säng på, en hylla, en garderob och en hängare till våra väskor.

Vi har också en balkong med blommor, ett litet glasbord och tre stolar som ser ut som soffor fast det är stolar. I balkongen har vi träplankor på golvet.

Där ute finns det en lekplats med en sandlåda under och en sandlåda med gula gungor i. Många barn brukar leka där.

Det finns en källare till vänster när man kommer ut ur trapphuset. Där har vi gamla saker och saker som vi inte behöver/ använder.

Det bästa med mitt hem tycker jag är vår balkong för jag älskar att äta frukost/fika med min familj där på sommaren.

Det sämsta med mitt hem tycker jag är att några kör bilar där var man inte får.

Här bor jag #19

Jag bor i Fredrikstad och det står nummer 8 på huset. Där jag bor finns det en hiss och du ska trycka på nummer 2. Utanför hissen finns många dörrar, gå och räkna till fem. Jag och min familj är 5 personer mamma, pappa, två systrar och jag. Om du knackar på dörren så öppnar vi dörren. Du kommer att se oss inne i lägenheten.

Huset är rött och vitt. Det finns en hiss. När du går ut kommer du att se 13 hus. De har byggt ett hus har nummer 14 i sommaren sen det

Det finns ett sovrum och jag sover med min lilla syster. Vi har våra sängar nära varandra, då blir det dubbelsäng.

Det finns ett kök där alla väggar är vita och det finns blommor längst upp.

Du kan även kolla på vår balkong.

Om du åker till våning fem med hissen finns det en dörr till våning sex. Man kan nog gå till taket där. Men det finns ett lock över låset och en kodbricka.

Här bor jag #20

Jag bor med min familj och vi bor en lägenhet. Vi har 3 rum och ett kök. Vi flyttade dit 2020.

Huset har 3 våningar. Det är vitt. Vi har också en lekplats utanför.

Vi har mycket jackor och skor i hallen.

Vi har många som jobbar vid mitt hus, varenda dag är de där.

I köket har vi vita luckor och ett matbord .

I mitt rum har jag en gaming stol, en säng och playstation 4.

I salongen finns det mycket spel. Vi har 4 soffor i olika färger. Färgerna är vit, grå och svart.

I ett rum sover min mamma, pappa och min lillasyster.

Vi har mycket kläder i vårt förråd.

Det bästa med vår lägenhet är att vi kan bo tillsammans.

Det sämsta med lägenheten är att andra människor stör utomhus på natten.

Här bor jag #21

Jag bor tillsammans med min familj. Vi är fyra i familjen. Vi bor i en lägenhet på Fredriksdal, det är fem våningar. Jag har bott där sedan jag föddes, alltså 11 år. Jag har nära till många platser.

Huset är byggt av tegel och gaveln är rödbrun. Vi har en balkong där vi har en svart soffa, bord och två små soffor. Utsikten ut är en lekplats och en stor gård. Garagen ligger framför vår lägenhet. Det finns mycket gång- och cykelstigar.

När man går in så ser man hallen, där vi har spegel med en byrån under. Det finns mycket skor och jackor. Två kaktusar står på golvet.

Längst till vänster så är köket. Det är beige luckor. Vi har även ett matbord med fyra beige stolar, en ugn, gröna skåp och två fönster med gardiner som det finns blommor på.

Längst till höger är mitt rum. Det är två rum så jag och min bror måste dela, men det är ändå ett stort rum. Vi har en tv, ett bord, två sängar och en garderob.

I ett badrum har vi en toalett, ett handfat och en liten hylla som är ovanför toaletten. I det andra badrummet finns en badkarshylla, en hylla med en spegel inne i hyllan och draperi till badkaret.

Sen så har vi vardagsrummet, det är stort. Vi har två stora soffor som är bruna. De är jättemjuka! Vi har en tv, ett bord och ett stort bord. Plus tre fönster med gröna gardiner, tio växter, en matta och en hylla ovanför tv:n.

I bottenvåningen har vi ett förråd, vårt egna lilla hus där inne. Där har vi alla våra saker som vi inte använder.

Det bästa med vårt hus är att vi har nära till många platser. Vi kan snabbt gå till skolan. Men det är också roligt för att när det är soligt så kan jag sova och sola på balkongen.

Det sämsta med vårt hus är att det ligger nära en väg, där kör ganska mycket bilar.

Fick du hjälp av informationen på sidan?