Under hökens vingar kom! En konst(ig) utställning för barn och vuxna

Under hökens vingar kom! visar samtidskonst i olika material och tekniker av tre konstnärer verksamma i västra och nordvästra Skåne: Gertrud Alfredsson, Nan Embäck och Johan Bjärntoft. Konstnärerna lyfter frågor om naturen och världen vi lever i, samtidigt som de bjuder in till att använda vår fantasi och bejaka våra idéer.

I utställningen möts du av stora färgstarka målningar, mystiska masker och en porlande bäck. Verken presenteras på olika höjder. En del går att röra vid, medan andra får betraktas på lite avstånd eller genom ett monterglas. Här kan du känna på konstnärliga material, och flytta omkring verken i en liten modell av utställningen.

Under hökens vingar kom! är en konstutställning för alla. Presenterad på ett sätt som ska bjuda in de yngsta besökarna och väcka deras nyfikenhet.

Har du frågor eller funderingar om utställningen, hör av dig till utställningsproducenten Susannah Young: susannah.young@helsingborg.se.

Vi har ibland möjlighet att öppna utställningen tidigare för förskole- och skolgrupper. Skicka förfrågan till: visningar.dunkers@helsingborg.se

Besöker du utställningen med barn? Här är några övningar ni kan använda er av under och efter utställningen.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Fick du hjälp av informationen på sidan?