Småkryp

Visas 1 juni-3 november
Har du funderat på hur det är att vara lika liten som en insekt? I sommar förstorar Dunkers kulturhus den insektliga världen och bjuder in besökare att undersöka, utforska och upptäcka en liten värld som i sommar helt plötsligt blir mycket större. Här kan man titta på makrofotografier av insekter i ljusskåp samt pyssla. 

Småkryp bjuder in till nyfikenhet och eget skapande. Utställningen är framtagen för att barn i åldrarna 3–5 år ska få möjlighet att utforska småkrypens värld på närmare håll. Här finns både taktila element och makrofotografier av insekter av den spanska fotografen Javier Rupérez. I utställningshallen kommer det också att finnas ett pyssel- och skuggbord där besökare kan undersöka hur något litet kan bli stort och för att skapa sina egna småkrypsvärldar. Det blir också en plats där man kan fördjupa sina kunskaper om spindlar och insekter med ett quiz på temat.

Välkommen till de små insekternas värld. En värld som helt plötsligt inte är särskilt liten längre. Småkryp är formgiven av Petter Ljungberg, som tidigare har gjort Pettson & Co.

Fick du hjälp av informationen på sidan?