Pettson & Co.

23 april 2016 – 22 januari 2017

En barn- och familjeutställning där Sven Nordqvist bildvärld levandegörs i en finurlig, klurig och tillgänglighetsanpassad scenografi. Utställningen tar med dig på äventyr med Pettson, Findus, Nasse och alla deras vänner.

De flesta av oss har via böcker, film eller tv sett Sven Nordqvists fantastiska bildvärld, och nu kan du även kliva in i den. Tillsammans med oss har han skapat en utställningsvärld där alla oavsett ålder kan ha barnsligt roligt. Svens repertoar och utställningen sträcker sig långt förbi barnklassikern Pettson och Findus. Sven har vunnit Augustpriset för Var är min syster, skrivit böcker om Nasse, Agaton Öman, Lisa väntar på bussen och Minus. Han har också skapat uppskattad barnkultur på uppdrag av andra författare och bland annat illustrerat Jujja Wieslanders Mamma Mu.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vill du leka med oss?

Pettson & Co. är en interaktiv utställning fylld med aktiviteter för hela familjen. Svens breda bildvärld återskapas genom en kombination av hans originalbilder från bland annat Var är min syster och finurligt lekfull scenografi av Petter Ljungberg.

Under familjelördagar kan du pyssla med olika material eller skapa en alldeles egen karaktär med tips från Sven. Du kan utforska bildvärlden med en audioguide för barn och vuxna eller slå dig ner och läsa böckerna om Pettson och Findus.

Vid utvalda tillfällen, till exempel under Dunkers populära familjelördagar finns pedagoger på plats för att guida i sagovärlden och hjälpa till med skapandet i verkstaden.

Tillgänglighetsanpassad utställning

Pettson och hans vänner och de finurliga bildvärldar de lever i är för många barnrumsklassiker. Tillsammans med Landskapsgruppen har utställningen designats så att alla kan upptäcka, uppleva och kreera, allt efter sina egna behov. Miljöerna är bland annat utformade för rullstolsanvändare.

Utställningen är sponsrad av: Filimundus, Opal bokförlag, Hjelm Förlag, Lekolar, Rabén & SjögrenDAR AL-MUNA AB, Natur & Kultur, Bonnier Carlsén Bokförlag

Fick du hjälp av informationen på sidan?