Manju Jatta – RAFSKOG

Visades 9 juli 2022 — 31 juli 2022

Manju Jatta är en av Helsingborgs stads kulturstipendiater 2022. Manju Jatta är född på Dalhem i Helsingborg 1990. RAFSKOG är en fantasyvärld med sitt ursprung i mötet mellan de första människorna som befolkade Sverige.  Utställningen visas på väggen utanför Spektra.

Den konstnärliga banan tog sin start på Estet- och bildprogrammet på Nicolaiskolan. Några år senare fortsatte studierna på Sundbybergs folkhögskola i Stockholm, där Manju studerade film. Sedan arbetade han som projektledare i Mölndal stad vid en ungdomsredaktion för film- och videoprojekt.

2019-2022 studerade Manju på kandidatprogrammet i fri konst på Konstfack i Stockholm och vid mastersprogrammet i fri konst på Kungliga Konsthögskolan 2022-2024.

Manju Jatta— RAFSKOG

Om utställningen berättas:
De första människorna som kom till platsen vi idag kallar Sverige var svarta, de kom söderifrån. De mötte i sin tur en grupp vita människor som kom österifrån. Grupperna förenades och man har inte funnit spår av någon konflikt från detta möte.

RAFSKOG är en fantasyvärld med sitt ursprung i mötet mellan de första människorna som befolkade Sverige. Konstnären föreställde sig var de levde och skapade RAFSKOG. I denna skog blandades den svenska och gambiska floran — där olika sorters växter och träd växer ur och genom varandra.

Raf eller rav är det äldre nordiska ordet för bärnsten.

Fick du hjälp av informationen på sidan?