Kvinnodagen

Visades 8-22 mars 2023.

8 mars är kvinnorörelsens kampdag. Då uppmärksammas det systematiska underordnandet av kvinnor i samhället och den kamp som kvinnor världen över driver för att fullt ut vara människor och medborgare med egen röst och rätt. I samarbete med Stadsdelsmammorna, Helsingborgs bibliotek och Studiefrämjandet vill vi uppmärksamma internationella kvinnodagen på bästa sätt med en konstutställning.

Vi lyfter kvinnors styrka genom konst i form av målningar och mode. Då konstnärerna kommer från olika länder är temat orientaliskt. Konstnärernas bakgrund och historia genomsyrar deras konst.

8 mars är det vernissage mellan klockan 16.00–19.00 och då kommer bandet Sikalilli att spela orientaliskt livemusik. Fika serveras på samma tema, i samarbete med det lokala kafferosteriet Rolanshka.

Medverkande konstnärer
Magdalena Chahrour
Nahed Baslahlo
Raghdaa Fakosh
Hala Touman

Om Stadsdelsmammorna
Projektet Stadsdelsmammorna startades 2014 och har inspirerats av ett tyskt koncept vars avsikt är att stötta invånare som vill ta sig in på arbetsmarknaden samt bryta isolering och utanförskap. Från och med 1 mars 2020 implementerades konceptet på arbetsmarknadsförvaltningen med syfte att utbilda nya stadsdelsmammor. Drygt två år senare bildades Stadsdelsmammorna en ideell förening, Stadsdelsmammor-HBG, och finns i olika stadsdelar i staden.

Fick du hjälp av informationen på sidan?