Hoppfullt runt Dunkers kulturhus

Visades 2021.

Dunkers kulturhus i färgspektrum

En triss i upplevelser med något både för ögon och öron. Ta en tur runt Dunkers kulturhus och upptäck de lustiga kaninerna i fönstren, stanna upp en stund och lyssna på husets röster och se när Henry och Gerda Dunker kommer till liv.

I ovanliga tider kan det lilla hoppfulla vara det som behövs för en ljusare tillvaro. Hoppfullt runt Dunkers kulturhus är namnet på vår nya utställning med tre installationer som går att uppleva utomhus via en promenad runt kulturhuset.

Vi har skapat tre mindre ljud- och videoinstallation som du kan njuta av även nu när kulturhuset inte är öppet. Det första verket hittar du i våra fönster på framsidan av huset och det fokuserar på våra kaniner. Men inte kaninerna som står framför entrén, utan på helt nya kaniner som vi har gjort själva.

Verk nummer två är själva husets röster. Dunkers kulturhus har förstås mer än en röst och rösterna hörs klart och tydligt på norra sidan. Men hur låter de? Är det vad du hade förväntat dig? Vi tror nog att dina öron lär bli överraskade.

Som en hyllning till Henry och Gerda Dunker för vi dem tillbaka till livet igen med vår tredje installation. I filmen ”Gerda och Henry hälsar på” gör de en resa genom nutid och dåtid och delger sina tankar om Dunkers kulturhus.

Det lilla hoppfulla. Det är det vi alla behöver nu. Och en promenad mot en ljusare framtid. Hoppfullt runt Dunkers kulturhus kombinerar dem båda.

Fick du hjälp av informationen på sidan?