Homo Consumericus – satirteckning av Max Gustafson

6 september 2019 – 19 januari 2020

I Max Gustafsons bildvärld möter betraktaren en skarp, träffsäker samhällskritik som lyfter viktiga frågor om skeva maktrelationer och orättvisor. I en värld där globala företag styr allt större del av våra beteenden reduceras vi till passiva konsumenter.

Vi ska shoppa oss lyckliga och inte tänka på morgondagen. Vi ska inte tänka på vad som är hållbart. Helst ska vi inte tänka alls. Vi ska bara fortsätta mata det kvartalskapitalistiska monstret tills jorden är en sophög och habegäret har konkurrerat ut alla våra naturliga instinkter.

Utställningen visar med slagfärdig träffsäkerhet hur vi med vår cyniska inställning skapar en värld som påverkar vårt klimat och slutligen oss själva. Homo Consumericus är en angelägen och viktig utställning där målet är att skapa debatt och samtal som leder till förändring.

Max Gustafson, satirtecknare, serietecknare och illustratör, är uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Borås. Max är utbildad i klassisk animation och 3D-animation. Han har Jobbat som tecknare i 22 år och sedan 1997 har han publicerats i dagspress, fackföreningspress, social media, SVT och för olika organisationer.

På sin meritlista har han även fyra egna böcker och medverkat i många fler. Han är grundare av Serieateljén, en frilansbyrå för serietecknare i Göteborg. Max har tecknat serier, mestadels strippserier, men på senare år han gått över till att teckna politiska och samhällskritiska slagkraftiga satirbilder.

Max Gustafsons webbplats: http://www.maxgustafson.se/

Fick du hjälp av informationen på sidan?