Förstärkt verklighet – Augmented Reality

3 september – 11 oktober 2020

Dunkers kulturhus presenterar stolt AR-utställningen Förstärkt verklighet i samarbete med australienska EyeJack Events. Det här är första gången som utställningen Förstärkt verklighet – Augmented Reality visas i Sverige.

I den här utställningen får du uppleva konstverk på flera olika plan via tekniken augmented reality. Den förstärkta verkligheten gör att du som betraktare får uppleva det verkliga och digitala på samma gång. Totalt kommer det att finnas 21 AR-verk från EyeJacks samlingar. Verken kommer att ge dig både en oväntad och spännande upplevelse.

Förstärkt verklighet – Augmented Reality bjuder på tre olika upplevelser. Den första upplevelsen är i form av klassisk bildkonst på väggarna. Och den andra är den digitala formen som kommer till liv via en app som laddas ner till besökarens mobil och/eller surfplatta. När verkligheten möter elektroniken kommer konstverken till liv. Den tredje upplevelsen handlar om ljud, som i kombination med de två andra förstärker verkligheten på ett realistiskt sätt. Under hela utställningen kommer det att finnas mobiler och hörlurar att låna i receptionen på Dunkers kulturhus. Missa inte heller den häftiga selfieväggen där du kan posera i poser du inte ens visste att du kunde göra.

EyeJack Events grundades av den australienska duon Lukaz Karluk och Sutu. Lukasz Karluk titulerar sig elektronisk konstnörd och Sutus specialisering är curator och distribution av multisensorisk konst. De stöds av globala konstnärer och tekniker som tillsammans skapar banbrytande konstupplevelser. I utställningen på Dunkers kulturhus får du chansen att stifta bekantskap med ett antal olika konstnärer som de har arbetat tillsammans med.

Klicka här för att gå till QR-koden där du hittar alla verken som ingår i utställningen Förstärkt verklighet.

Läs mer om EyeJack. 

Fick du hjälp av informationen på sidan?