Connecting The Dots – BoostHBG 10 år

24 maj – 18 augusti 2019

En av Sveriges viktigaste aktörer för talangutveckling inom film och nya format fyller tio år. BoostHbg har stöttat otaliga kreatörer och projekt sedan starten 2009 och i år firas detta med en hyllningsutställning på Dunkers kulturhus. Som besökare får du ta del av tio år av kreativitet och även prova på virtual reality och andra typer av innovativt berättande.

Connecting the Dots. Vad betyder det? Namnet och temat för utställningen handlar om hur BoostHbg har knutit samman och skapat betydelsefulla kontakter mellan kreatörer och industrier, teknologier och berättelser under tio år. Detta firas med en utställning som både ska inspirera besökaren att skapa själv samt visa vilka möjligheter och idéer som genomförts tack vare BoostHbg.

Utställningen handlar dels om kreatörerna som har fått stöd av BoostHbg och dels om projekten som skapats av kreatörerna. Connecting the Dots låter besökaren utforska ett urval av alla de berättelserna som skapats och de olika formaten som kreatörerna använder sig utav. Det kommer även finnas möjlighet att prova på virtual reality och andra typer av projekt vid olika pop up-event under utställningsperioden. Berättelser som inte hade varit möjliga om det inte vore för de kreativa kreatörerna. För det är kreatörerna som har lyft och än i dag lyfter verksamheten som är BoostHbg.

Plats: 81 m2, entréplan

Information in English

Fick du hjälp av informationen på sidan?