Barnens H22

28 maj–14 augusti 2022

Framtiden. Hur ser den egentligen ut? Och framför allt, hur ser den ut från barnens perspektiv? I utställningen Barnens H22 låter vi våra yngsta helsingborgare ta plats med sina visioner, tankar och idéer. Det är här framtidens Helsingborg formas.

 Det är omöjligt att säga hur framtiden ser ut. Men det går att spekulera och fantisera om vad den för med sig. I Barnens H22 gestaltar vår framtida generation hållbarhet och stadsplanering genom skulpturer där färg, form och funktion möter visionära idéer.

– Med Barnens H22 tar vi reda på vad våra elever vill prioritera i stadsutvecklingen utifrån stadens utmaningar, säger Sanna Mikkelsen projektledare för Barnens H22 från skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg.

I en klassiskt gestaltad miljö och med nutidsdokumentation i form av fotografier får vi en inblick i våra barns bästa platser. Vi tar oss an idéerna och blickar framåt med en rad konstnärliga grepp och låter utställningen leva vidare genom AR. Med visionära idéer, kreativitet och konstnärlig skicklighet visar den nya generationen vad framtiden bör innehålla.

– Att få producera en utställning där barnen skapar innehållet och formen görs med samma produktionskvalité som Dunkers kulturhus andra utställningar är inte bara ett spännande möte utan ger oss en möjlighet att se barnens verk med helt andra ögon, säger Axel Swanstein utställningsproducent från Dunkers kulturhus.

Barnens H22 är ett samarbete med skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg.

Utställningen ingår i H22 City Expo.

Fick du hjälp av informationen på sidan?