BoostHBG lyfter ambitiösa kreatörer

Är du en ambitiös kreatör som vill att ditt projekt ska nå en publik? Som vågar bemöta utmaningarna av en globaliserad värld som rör sig i högt tempo? Då är BoostHBG något för dig! 

BoostHBG är ett resurscenter som investerar i utvecklandet av kreatörer och deras projekt. Insatsen är även till för att du som kreatör, ska kunna undersöka hur du hittar och når fram till din publik, samt hur du håller dig relevant i den audiovisuella produktionsbranschen. Det tillåter dig att testa ditt projekt och se vad som behöver utvecklas vidare, och hur du tar dig till när allt inte går enligt planen. Det är viktigt att våga utforska sin egna kreativa process och kunna se hur man tar sig framåt. Vilka svar behöver du få, för att ta dig framåt i projektet?

Insatsen av BoostHBG kan användas för att t.ex. skapa prototyper för ditt projekt, anlita en coach som hjälper dig, eller för att kunna ha möjligheten att gå på relevanta evenemang, såsom workshops eller konferenser, för att kunna bygga upp ditt projekt och utvecklas. Du leder ditt projekt själv – och genom BoostHBG får du en kontaktperson som agerar vägvisare och bollplank. Det du vill undersöka, och frågorna du har att ställa, kan BoostHBG hjälpa dig hitta svaren på.

Projekt som BoostHBG har “boostat” inkluderar bl.a. sådant som dokumentärfilmer, manusförfattande, filmskapande, och spelutveckling. Alltså, flera olika kreativa processer för att på något sätt förmedla en berättelse genom sitt projekt. På hemsidan går det även att läsa om föregående projekt och kreatörer som har fått deras stöd.

Så, om du är en innovativ kreatör som har ett projekt och en story att dela, men känner att du vill utveckla specifika aspekter av din kreativa process och dess resultat, då kan BoostHBG vara för dig. Du lär dig av din nyfikenhet och att våga testa dig fram. Helt enkelt, är konceptet att du får en “boost” på vägen som kreatör.

Ansökan till stöd inför hösten 2021 är just nu öppen med deadline den 29 augusti. På BoostHBG:s hemsida kan du läsa mer.

Text: Mathilda Selifanenkova Johansson – Spektra Media
Bild: BoostHBG