Sundstorgets minigolfbana med inslag av konst

Under vintern var det en isbana som fyllde torget, under sommaren är det en minigolfbana. Det har varit ett projekt som staden tillsammans med konstnärer valt att skapa för att familjer av olika slag ska kunna roa sig med en rolig minigolf i stan.

För att sommaren i stan ska kunna bli ännu bättre har kommunen valt att använda Sundstorgets yta till att skapa en minigolfbana som dessutom har en hel del inslag av konst. Tim Nedrup, känd under artistnamnet Tim Timmey, är en av de artister och konstnärer som har medverkat med sin talang för att kunna skapa en så bra minigolfbana som möjligt. Under en intervju berättade Tim att anledningen varför han valde att skapa just en dinosaurie är inget mindre än att den symboliserar ett litet smakprov på temat dinosaurier som en ny lekplats kommer att ha i östra Helsingborg inom kort.

Tim förklarade även processen som ledde fram till att resultatet blev en dinosaurie av arten Triceratops, då detta inte var planen från början. Det var först tänkt att han skulle skapa en långhals men med tanke på att golfbanan inte har den höjden eller volymen i övrigt blir det inte lika sammanhängande som de hade önskat. Resultatet blev därav en mindre dinosaurie för både banans och barnens skull.

Efter att ha testat banan kan jag med gott samvete säga att banan är mycket mer underhållande än många andra minigolfbanor tack vare inslagen av konst som olika artister och konstnärer valt att skapa. Konsten påminner även om att kultur (främst i form av konst) och sport ofta samarbetar inom olika evenemang för att skapa det hela mer intressant att både göra men också att kolla på.

Ifall ni känner för lite omväxling från jobbet eller shoppandet i stan är minigolfen öppen för att du ska kunna ta med familj, kompisar eller kanske till och med kollegorna på en runda.

Text: Cedra Cederbonds
Foto: Spektra Media