Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Kommande evenemang

Från: Till:
Season of Sound, Reseda & The Stolen Post Office

Season of Sound, Reseda & The Stolen Post Office

Tre band gästar oss denna afton och bjuder på sköna indietoner och bluesinspirerad rock. Reseda kommer från Höganäs och tar med sig sina bästa bluesriff. Bandet består av Marlon Petronio - gitarr, Nathaniel Nilsson - bas, Emanuel Sjölander - trummor, Sophie Tunklev - sång. Webb: https://www.facebook.com/resedaofficial/ Season of Sound spelar musik som är svängig, smart och smittsam genom poppiga melodier på sköna gitarriff och pumpande indiegrooves. Deras unika stil kommer från hur gitarrernas riff inte tävlar mot sången, utan istället jobbar för att lyfta fram melodin och svänget så att alla kan sjunga med. Bandet består av Elias Sverrhag - sång, Harald Nilsson - gitarr, Rasmus Kovacs - gitarr, Brandon Isacsson - bas, Hugo Van de Peppel Möller - trummor. Webb: https://www.facebook.com/seasonofsoundofficial/ The Stolen Post Office är ett Helsingborgsband med stor kärlek för musik och låtskrivande, de flesta av dem har spelat ihop sedan grundskolan och i somras blev de The Stolen Post Office. "Vi älskar det vi gör och den som vill är alltid välkommen att dela denna kärlek med oss." Bandet består av Benjamin Holmqvist (Sång) ,Vincent Lie Hörgerud (Trummor), Montana Pihlström (Bas), Oskar Öjstedt (Gitarr), Jakob Bäcklin (Gitarr). https://www.facebook.com/thestolenpostoffice/ Första akt på scen: 18:00. Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1595944513813094/?fref=ts I RumETT är allting gratis, alltid!  Tillgänglighet Dunkers kulturhus och RumEtt är tillgängligt för rullstol och permobil och det finns en stor toalett. Hörslinga finns inte i RumEtt. RumEtt Allt som händer i RumEtt produceras av, för eller med ungdomar i åldrarna 15–25. Här finns möjlighet att stå på scen, ställa ut konst, göra egen film och skapa musik. Kontakta oss om du har en egen idé som du vill genomföra.
Läs mer
Unga möter politiker i RumEtt under Mångfaldsvecka

Unga möter politiker i RumEtt under Mångfaldsvecka

Ditt liv! Din Rätt! Prata din vardag och dina rättigheter med Helsingborgs politiker. RumEtt och Freezone har bjudit in politiker från nämnderna så att vår panel med unga helsingborgare kan få svar på sina frågor. Frågorna kommer handla om ungas rättigheter och utgå från panelens olika erfarenheter av att vara ung i Helsingborg. Efter samtalet har vi mingel i RumEtt med livemusik och förmodligen blir det livsviktiga samtal mellan politiker och unga. I sommar har FreeZone och RumEtt utmanat Helsingborgs politiker med ett quiz om Barnkonventionen. Under kvällen kommer vi berätta om resultatet - hur mycket vet egentligen Helsingborgs politiker om Barnkonventionen. Vi kommer också avslöja vem som blir årets barnrättspolitiker! I vårt evenamng på facebook kommer vi släppa mer imformation om vilka ungdomar och politiker som kommer att medverka på scen.  Mångfaldsveckan 2017 arrangeras för att uppmärksamma mångfalden och det mångfaldsarbete som görs i Helsingborg, visa upp goda exempel och för att inspireras av varandra. Läs mer om alla programpunkter här: http://mangfald.helsingborg.se/  Plats: RumEtt Fri entré! TILLGÄNGLIGHET I RUMETT Dunkers kulturhus och RumEtt är tillgängligt för rullstol och permobil och det finns en stor toalett. Hörslinga finns inte i RumEtt. VAD ÄR FREEZONE? FreeZone är en barnrättsorganisation som arbetar för jämlikhet och mänskliga rättigheter. Alla barn och unga ska ha möjlighet till ett positivt identitetsskapande och ett liv i frihet! Läs mer här: https://freezone.se/ VAD ÄR RUMETT? Allt som händer i RumEtt produceras av, för eller med ungdomar i åldrarna 15–25. Här finns möjlighet att stå på scen, ställa ut konst, göra egen film och skapa musik. Kontakta oss om du har en egen idé som du vill genomföra.
Läs mer
Svenska mästerskapen i breakdance 2017
(och 1 annat tillfälle)

Svenska mästerskapen i breakdance 2017

SM i Breakdance/Breaking kommer till Dunkers! Se de regerande mästarna "Grounded Crew" försöka försvara sin titel mot Sveriges breakdance-elit, den nya kategorin "Old but gold" med tävlande från den internationella breakdancescenen och dessutom blir det kringarrangemang som DJ:s, rappare och grafittikonst.  Helgen 29 sept till 1 oktober går helt i dansens tecken med olika tävlingsmoment, uttagningar, battles, prova på och givetvis den stora finalen. Fullständigt körschema kommer 29 augusti. Breaking också kallat Breakdance är en akrobatisk dans som är uppbyggd i fyra delar. Toprocks = den stående dansen, Downrocks= rörelser på marken, Freezes = När dansaren låser kroppen, på en hand, huvudet osv, Powermoves = Snurrarna som utförs på ett eller annat sätt. Huvudet, 1 hand, 2 händer, på ryggen. En riktigt duktig dansare bygger upp varje runda med lite från varje del. Dansaren lyckas överraska publiken men även andra dansare genom unika övergångar och en karaktarisk stil. Inom breaking så prisas originalitet och musikalitet - För oavsett hur akrobatiska dansaren är så måste det koordineras med musiken, annars är det inte en dans.  Tävlingskategorierna är: junior (under 15 år), lagtävling (om 4-8 personer), solo (ingen åldersgräns), Old but gold (30 år och uppåt.  Fredag 29 september 19:00–22:00 Uttagningar inom tävlingsformerna; solo, powermoves och seniorkategorin. De fyra bästa i varje kategori går vidare till final. Fri entré & öppna dörrar. Konsertsalen.  Lördag 30 september 12:00–15:30 Uttagningar inom tävlingsformerna; Junior och Crew. De fyra bästa i varje kategori går vidare till final. Fri entré & öppna dörrar. Konsertsalen Prova på Vill du testa andra hip hop-element? – Graffworkshop med Familjelördag 12:00-16:00 utanför Dunkers Kulturhus. 13:00-14:00 Dj Workshop i RumEtt. Paneldiskussion – RumEtt 15:30-16:30 Var är tjejerna inom breakingen?  En panel diskuterar frågeställningen. Vad är det i breakdancekulturen som gör att 90% av utövarna är killar?  Ingen för anmälan krävs. Begränsat antal platser. Lördag 30 september – Finaldelen 19:00-20:30 Finaldelen. Alla som tagit sig till semifinal gör upp om medaljerna. Mellan battlesen varvar vi med uppträdanden. Är det en programpunkt du ska anteckna i kalendern är det denna. OBS: Entrébiljett krävs. Lördag 30 september 23:00-03:00 – Officiell efterfest på The Tivoli Biljett krävs och köps i dörren på The Tivoli. Sm i breakdance genomförs med stöd från evenemangsfonden i Helsingborgs stad.
Läs mer

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close