Trine Søndergaard WORKS

Danska fotografen Trine Søndergaard är aktuell med sin första separatutställning på museum i Sverige. Den nya utställningen handlar om minnets landskap och speglingar, tysta inre rum och kvinnors arbete och roller genom historien.

Ett bärande tema i Trine Søndergaards konstnärskap är synen och blicken. Det är också den huvudsakliga arbetsmetoden i de flesta av hennes många projekt. Hon använder sig utav en cirkulär bildmässig poetik, där motiv och fraser går igen från tidigare arbeten och skapar sambandsfulla förbindelser. Det sker i både en reflekterad och lekfull anda, i en balans mellan precision och spontanitet, mellan det planerade och det slumpmässiga.

Trine Søndergaard skapar verk som sätter sin egen existens på spel och som utmanar den egna praktiken. Grunden för hennes fotografier är en saklig och dokumentär hållning, som förhöjs genom reduktion, poetiskt flöde i berättandet och absolut närhet till konsthistorien. Det vardagliga och högtidliga ges lika stort utrymme och underströmmarna av melankoli, förlust och bilden som ett tillstånd bortom språket utmärker konstnärens produktion sedan debuten.

I WORKS visas fotografiska verk från perioden 2005–2020. Utställningen är producerad i samarbete med Göteborgs konstmuseum.

Information in English

Om konstnären

Trine Søndergaard (född 1972, Danmark) är baserad i Köpenhamn. Hon arbetar och ställer ut internationellt. Nyligen har hon varit aktuell med utställningar på Silver Street Studios i Houston, USA; Moderna Museet i Le Havre, Frankrike samt Skive Museum i Danmark och det senaste året har hon ställt ut i Köpenhamn, Paris, New York och Atlanta.

Besök utställningen

Visas 5 december 2020 – 14 mars 2021

Vernissage fredag 4 december klockan 18:00–20:00

Specialvisning lördag 5 december klockan 13:00
med konstnär Trine Søndergaard och utställningsproducent Charlotta Jönsson

Var: Utställningshall 1, plan 3

Entré: 100 kronor
Barn och ungdom till och med 18 år: fri entré
Med Kulturkort: fri entré
Läs mer inför besöket.

Ingen trängsel

Våra utställningshallar är rymliga. Du kan känna dig trygg och hålla avstånd när du gör ett besök.

Hör verksamhetschefen Gunilla Lewerentz berätta om våra utställningar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close