Nordisk Salong 2021 – en samtida utställning

De nordiska länderna har starka band och många beröringspunkter, men alla har givetvis också sin särprägel. Det gäller på en rad områden, även inom konstens värld. Den jurybedömda utställningen Nordisk Salong 2021 har som ambition att visa den samtida nordiska konsten med alla sina olika uttryck. Inbjudan går till konstnärer boende och verksamma i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island, Grönland, Färöarna och Åland.

Det är tredje gången som en nordisk salong arrangeras i Helsingborg. De tidigare salongerna ägde rum 2014 och 2017, och rönte stort intresse bland både konstnärer och publik.

Nordisk salong är ett samarbete mellan Helsingborgs konstförening och Dunkers kulturhus.

Ansök till salongen

Konstnärerna kan medverka inom tio olika kategorier: måleri, teckning, skulptur, textil, film, foto, grafik, installation, performance och blandteknik.

Ansökan till salongen sker digitalt och startar den 1 januari 2021 och pågår till den 31 juli 2021. För mer information gå till www.nordisksalong.se

Juryn för Nordisk Salong 2021 består av:

• Pontus Kyander, Finland
  • Helene Nyborg Bay, Danmark
  • Svein Ingvoll Pedersen, Norge
  • Olöf Kristin Sigurdardóttir, Island

Information in English

Mer om Helsingborg konstförening

Helsingborgs konstförening har verkat i Helsingborg sedan 1938 och har som sin främsta uppgift att främja konstintresset i Helsingborgsområdet. Det gör föreningen genom att arrangera utställningar, ateljébesök, kurser, föredrag, resor och konstlotteri. Besök konstföreningens hemsida: helsingborgskonstforening.se

Besök utställningen

Visas 3 december 2021 – 3 april 2022

Var: Utställningshall 2, plan 3

Entré: 100 kronor
Barn och ungdom till och med 18 år: fri entré
Med Kulturkort: fri entré
Läs mer inför besöket.

Ingen trängsel

Våra utställningshallar är rymliga. Du kan känna dig trygg och hålla avstånd när du gör ett besök.

Hör verksamhetschefen Gunilla Lewerentz berätta om våra utställningar.