MISS LYCKAT by Museum of Failure

Välkommen till en utställning om produkter och tjänster som på ett eller annat sätt anses misslyckade. Men borde vi inte också se dem som bevis på människans nyfikenhet och uppfinningsrikedom, som viktiga (sned)steg i utvecklingen?

Världens mest sålda bil skulle från början ha blivit marshmallows. Företaget Ahlgrens lyckades inte få till rätt recept och smeten blev för seg och hård, men den smakade gott. Man vågade lansera den godisbilen och ett misslyckade blev till en succé som idag är en storsäljande klassiker. Plastcykeln Itera däremot totalfloppade. Den marknadsfördes som den nya coola, hållbara cykeln tillverkad av samma material som rymdraketer. Den blev en dålig och dyr cykel där coolhetsfaktorn helt uteblev.

Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus och bygger på innovationsforskaren Samuel Wests koncept Museum of Failure.

Information in English

Besök utställningen

Visas 2 juni – 6 januari 2019

Var? Utställningshall 1B

Entré: ingår i entréavgiften

Fri entré med Kulturkortet.

Får man lov att misslyckas?

Får man lov att misslyckas? Elevprogram i utställningen MISS LYCKAT by Museum of Failure. För årskurs 7-9 och gymnasium.

Aktuellt hösten 2018. Läs mer under Skolprogram kultur.