Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda

Med anledning av att Fredriksdal firar 100 år producerar Dunkers en utställning i Fredriksdals anda.

Utställningen kommer att konstnärligt, emotionellt, (poetiskt och filosofiskt) belysa, kommentera och berätta om Fredriksdals arbete med bevarande, hållbarhet och hälsa. Friluftsmuseet och den botaniska trädgårdens landskap, ängar, parker, trädgårdar och djur står i fokus.

Bakom kulisserna på Fredriksdal arbetar biologer och botanister med forskning och även plantering av hotade växter. Vidare tar de hand om djurarter som har utvecklas tillsammans med det skånska lantbruket. Lär dig mer om deras arbete och varför det är så viktigt för det skånska landskapet men även vad du kan göra att för att bidra till kampen för ett mer hållbart samhälle.

Utställningen kommer bland annat innehålla äldre landskapsmåleri, samtidskonst och naturbiologiska föremål från Helsingborgs museers samling.

I en audioguide berättar botanisten Jakob Sandberg från Fredriksdal om Fredriksdals arbete med hållbarhet och bevarande med hjälp av konst och föremål i utställningen. Han delar sin kunskap med dig som besökare och tolkar även konsten utifrån sitt perspektiv.

Kontaktperson: Jenny Fridh

Besök utställningen