Tre examensutställningar – tre inriktningar

Elever från Fotoskolan Munka (från 27 maj), Fridhem Grafisk (från 4 juni) och Helsingborgs kulturskola (från 27 maj) ställer ut fram till 20 juni. Tre utställningar med olika uttryck och gestaltningar. Visas i utställningshallarna på entréplan. Fri entré.

Mellan verkligheter – Helsingborgs kulturskola

27 maj–20 juni

I den digitala världen har hemmet blivit en experimentell ateljé för olika sorters konstuttryck. I utställningen Mellan verkligheter visar elever från Helsingborgs kulturskolas konstnärliga ämnen upp sina verk.

Under våren har elever från Helsingborgs kulturskola tagit del av sin undervisning digitalt. I utställningen Mellan verkligheter visas verk skapade med material som eleverna har haft hemma men också med sådant de har hittat utomhus. De har arbetat med många nya material för att färdigställa sina verk. De har bland annat skapat i kaffe och ketchup och använt gafflar, toarullar, mobiler och till och med katter i processen. Det hela har mynnat ut i en kreativ utställning där återbruk och nytänkande varit en stor del av processen.

Designeleverna ställer ut sina arbeten i Från planka till pall och eleverna som arbetar med media visar filmer från förra årets animationskurser samt lovkurser.

Om borta voro hemma, Om hemma voro här – Fotoskolan Munka

27 maj–20 juni

I pandemins tidevarv har hemmet blivit än mer centralt för många. Det är en plats mer än bara för existens. Men vad betyder egentligen ett hem för oss? Vad kan man göra i ett hem och vad kan man hitta där? Hur ser ett hem ut? Vad är ett hem när allt kommer omkring?

Fotoskolan Munka undersöker hemmets betydelse och framför allt den gemensamma nämnaren rummet i sin fotografiutställning. Oavsett hur ett hem ser ut finns det alltid ett eller flera rum. Eleverna vill med sina bilder visa vad hemmets rum betyder för oss och vilka känslor och upplevelser vi kopplar samman till de olika rummen i hemmet.

Fragment – Fridhem Grafisk

4 juni– 20 juni

Fridhem Grafisk är en ettårig grundutbildning i grafisk design på Fridhems folkhögskola. Här utbildas man inom teknik och konstnärligt hantverk och utbildningen lägger stor vikt på elevernas egen kreativitet och konstnärliga utveckling. Resultatet av ett års studier visas nu i slututställningen Fragment.

Att få med allt som eleverna har lärt sig under ett år hade varit omöjligt. Eleverna som medverkar i utställningen fick istället välja ut ett område att fördjupa sig i och sedan skapa ett projekt för att visa ett fragment av all sin samlade kunskap. Utställningen består av barnböcker, affischer, typsnitt, färg och form och är en del av elevernas examensarbete.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close