Bakom masken – Josefine Jensberg

Bakom masken – Josefine Jensberg

Utställningen visar Josefine Jensberg målningar och ger inblick i hur det är att leva med psykisk ohälsa. Visas i RumEtt.

Så här presenterar Josefine Jensberg sitt arbete:
”Det gör så jävla ont. Känns som att jag slits i tusen bitar av något som jag inte har någon makt över. Jag kan inte stoppa det. Jag håller på att gå sönder men ingen ser. Kan någon hjälpa mig? Snälla. Hjälp mig.”

Tjejen som skrivit texten var både trasig och uppgiven. Livet var bara ett enda stort mörker och varje uppvaknande på morgonen var en påminnelse om att mardrömmar inte bara existerar när du sover. Samma tjej går idag gymnasiet, umgås med vänner, har blivit kär och uppskattar livet igen. Idag skrämmer min ångest inte mig längre och jag har lärt mig att omvandla den till en styrka.

Min ångest och mitt mörker har jag lyckats överföra på papper och målardukar med penslar och pennor i min hand. I utställningen får ni ta del av mina målningar och få en inblick i hur det är att leva med psykisk ohälsa.

Vem som helst kan drabbas och jag var en helt vanlig tjej som till följd av traumatiska upplevelser fick svår anorexia, ångest och depression. Det är dags att vi tar av oss av masken och bryter den tystnad och tabun som finns i dagens samhälle kring psykisk ohälsa. Det är okej att inte alltid må bra.

Plats: RumEtt

Fri entré.

Besök utställningen

Visas 18 oktober – 16 november

Vernissage: torsdag 17 oktober klockan 18:00

Var? RumEtt

Entré: Fri entré

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close