Trine Søndergaard WORKS

5 december till 14 mars 2021

Danska fotografen Trine Søndergaard är aktuell med sin första separatutställning på museum i Sverige. Den nya utställningen handlar om minnets landskap och speglingar, tysta inre rum och kvinnors arbete och roller genom historien.

Ett bärande tema i Trine Søndergaards konstnärskap är synen och blicken. Det är också den huvudsakliga arbetsmetoden i de flesta av hennes många projekt. Hon använder sig utav en cirkulär bildmässig poetik, där motiv och fraser går igen från tidigare arbeten och skapar sambandsfulla förbindelser. Det sker i både en reflekterad och lekfull anda, i en balans mellan precision och spontanitet, mellan det planerade och det slumpmässiga.

Trine Søndergaard skapar verk som sätter sin egen existens på spel och som utmanar den egna praktiken. Grunden för hennes fotografier är en saklig och dokumentär hållning, som förhöjs genom reduktion, poetiskt flöde i berättandet och absolut närhet till konsthistorien. Det vardagliga och högtidliga ges lika stort utrymme och underströmmarna av melankoli, förlust och bilden som ett tillstånd bortom språket utmärker konstnärens produktion sedan debuten.

I Works visas fotografiska verk från perioden 2005–2020. Utställningen är producerad i samarbete med Göteborgs konstmuseum.

Information in English

Besök utställningen

Visades  5 december till 14 mars. Digital fram till 14 augusti.

Var: Utställningshall 1, plan 3.

Utställningsaffischer finns att köpa i entrén och online.

Introduktion till Trine Søndergaard WORKS

WORKS – Strude

WORKS – Reflection

WORKS – Guldnakke

WORKS – Interior

WORKS – How to hunt och Tree zone

WORKS – Monochrome portraits

WORKS – Untitled Lace och Dress of mourning

WORKS – Nearer the time

WORKS – Callus

WORKS – Borgherre

Om konstnären

Trine Søndergaard (född 1972, Danmark) är baserad i Köpenhamn. Hon arbetar och ställer ut internationellt. Nyligen har hon varit aktuell med utställningar på Silver Street Studios i Houston, USA; Moderna Museet i Le Havre, Frankrike samt Skive Museum i Danmark och det senaste året har hon ställt ut i Köpenhamn, Paris, New York och Atlanta.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close