Sjuk på riktigt

Sjuk på riktigt

Utställning i RumEtt om schizofreni för att öka förståelsen och minska stigmatiseringen kring sjukdomen. Tamarah Alaa Jumaah och Emily Tran på Johannes Hedberggymnasiet vill genom utställningen, som är en del av ett projektarbete, bidra till ett samhälle alla är inkluderade.

Deras egen presentation

Vi är två psykologiintresserade ungdomar som vill upplysa om vad vi tycker är viktigt. Vi vill inte bara upplysa om skillnaden media visar upp av schizofreni, sjukdomen vi fokuserar på, utan även stödja dem som lider av sjukdomen med att sprida kunskap.

Vi jobbar för att öka förståelsen för schizofreni och upplysa om medias felaktiga bild av sjukdomen. Vårt mål är att sprida en mer rättvis bild av sjukdomen. Syftet med detta är att minska stigmatiseringen och hjälpa dem som insjuknat att få uppmärksamhet och stöd de behöver av vårt samhälle.

Vi vill bidra till ett samhälle som står och verkar för mer positiv utveckling och där alla är inkluderade.

Ni kan stödja oss på instagram, @sjukpariktigt, där ni får följa med vår resa!

Fri entré!

Plats: RumEtt

Besök utställningen

Visas 18 december – 5 januari

Vernissage tisdag 18 december 18:00-20:00

Var? RumEtt

Entré: Fri entré

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close