Personligt

3 september – 15 november 2020

Urval av konst och ting som blivit museiföremål 2015-2020. En utställning om tiden innan utställningen. Hur går det egentligen till när ett föremål blir ett museiföremål? Den där magiska tiden från att föremålet nyss användes eller låg på en dammig vind till att det nu endast får röras med vita handskar. Och vad är det för slags föremål som hamnar i magasinen för att bevaras till eftervärlden?

Intressanta frågor som behöver svar och i den här utställningen visas en liten del av alla de föremål som skänkts eller köpts till Helsingborgs museers samling de senaste fem åren (du får också svar på frågorna). Urvalet är gjort av de personer som arbetar med museisamlingen på olika sätt. Genom personliga reflektioner får du som besökare en bra inblick i hur konservatorerna tänker, både som privatpersoner men också i rollen som yrkesutövare. En utställning som väcker både minnen och tankar till liv.

Utställningen är ett samarbete med Kulturmagasinet och Dunkers kulturhus.

Besök utställningen

Visas 3 september – 15 november 2020

Var: Utställningshallarna, entréplan

Entré: fri entré till alla utställningar på entréplan.

Ingen trängsel

Våra utställningshallar är rymliga. Du kan känna dig trygg och hålla avstånd när du gör ett besök.

Hör verksamhetschefen Gunilla Lewerentz berätta om våra utställningar.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close