ITALIA – fotografi av Anders Petersen, Lorenzo Castore och Martin Bogren

21 april - 3 september 2017

Stämningsfulla svartvita fotografier av tre internationellt kända fotografer. ITALIA är en poetisk berättelse i svartvitt.

Anders Petersen, Lorenzo Castore och Martin Bogren ger publiken vardagsbilder från Italien utifrån tre fotografiska temperament och perspektiv. Resultatet är en skildring av Italien som ligger långt borta från klichéerna.

Anders Petersen har fotograferat i Italien sedan 1980-talet och är nestor inom internationell fotografi. Lorenzo Castore är filmare och fotograf med ursprung i Italien men med fotografiska skildringar från olika delar av världen. Martin Bogren är fotografen som gått nära inpå sin egen uppväxt i Skåne samtidigt som han med kameran mött människor på avlägsna platser. De är eniga om att fotografi är liv. Och att fotografiet är fotografens personliga berättelse.

Anders Petersen, Lorenzo Castore och Martin Bogren arbetar alla i en tradition präglad av Christer Strömholm (1918-2002). Christer Strömholms fotografiska berättarspråk har gett influenser till flera generationers fotografer, i korthet kan det beskrivas som varmt humanistiskt gatufotografi. 2014 visade Dunkers kulturhus en stor retrospektiv utställning med Christers Strömholms verk, CHR – POST SCRIPTUM. ITALIA knyter an till den utställningen och till Dunkers kulturhus fleråriga utställningstradition av svartvitt fotografi.

Utställningen är producerad av Dunkers kulturhus med stöd av Italienska kulturinstitutet ”CM Lerici”

Tack till: Mediaverkstaden och Konstnärsnämnden

Plats: Utställningshall 2

engelska-flagganInformation in English

Mer om fotograferna

Anders Petersen
Anders Petersen är sedan 1960-talet en tongivande fotograf som har gett influenser till det fotografiska bildspråket både i Sverige och internationellt. Anders Petersen har gett ut ett flertal fotoböcker och hans fotografier har visats på olika arenor runt om i världen. Anders Petersen är född 1944 i Solna och har idag sin bas i Stockholm.

Lorenzo Castore
Lorenzo Castore började fotografera gatuliv i New York under en vistelse där på 1990-talet. Han återvände till sin hemstad Rom för att studera juridik, men fortsatte parallellt att skildra gaturummet med sin kamera. Lorenzo Castore är född 1973 i Florens och har idag sin bas i Rom.

Martin Bogren
Martin Bogren har varit verksam som fotograf sedan 1990-talet. Han utgår i sina arbeten från ett personligt ställningstagande, där han undersöker livet genom kameran i långtidsprojekt. Många av hans projekt har getts ut som fotoböcker. Martin Bogren är född 1967 i Ystad och har idag sin bas i Malmö.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close