HBG Stories – bilden av Helsingborg

15 oktober – 15 november

HBG Stories är mer än ett magasin, det är ett koncept. Fotoutställningen HBG Stories visar olika fotografers bilder som speglar Helsingborg.

Under sommaren uppmanades stadens fotografer – både proffs och amatörer – att skicka in sin bild av Helsingborg. En jury valde ut 25 bidrag som nu ställs ut i nyrenoverade lokaler på entréplan i Dunkers kulturhus. Juryn hade lite över 150 bidrag att syna. Så här säger fotografen Kristina Eldon tillika juryns ordförande om urvalet:

– Vi i juryn har fått glädjen att via ett gemensamt arbete erbjudas en inblick i helsingborgarnas eget Helsingborg, dess människor och vardagsliv, miljö och många skiftande aktiviteter. Vi har både fått se och läsa om fascinerande livsöden, om vardagliga händelser, filosofiska reflexioner, glädje och en stor portion nyfikenhet. En unik möjlighet att skåda rakt in i helsingborgarnas vardag, stora som små händelser. Det har varit svårt att välja i detta fantastiskt rika material med många bilder av hög kvalitet. Klart är att alla i inlämnade foton visar prov på stort engagemang för staden, dess miljö och människor. Det har varit ett nöje att få medverka i detta projekt.

Juryns medlemmar:

Kristina Eldon – Juryordförande – Fotograf
Herbert Tinz – fd bildchef Helsingborgs dagblad, journalist och verksamhetschef fontänhuset Malmö
Alexandra Lige Berglund – Projektledare BoostHbg och fotograf
Anna Bank – Fotograf Helsingborgs museer
David Lindman – Storyteller Helsingborg stad och ansvarig för magasinet hbg stories
Anna-Carin Norén – Utställningsproducent Dunkers kulturhus

Samarbetspartners: Hbg Stories

Hbg stories – ett magasin

HBG Stories är ett nytt magasin som i samband med utställningens öppnande kommer ut med sitt tredje nummer. David Lindman är storyteller och copywriter och innehållsansvarig för det tryckta magasinet HBG Stories:

– Redan efter det första numret av HBG Stories i våras började vi leka med tanken på att göra en utställning med de bästa bilderna från magasinet. Tankarna tog fart när Dunkers kom in i bilden. Varför inte blåsa upp det och bjuda in fler? Kanske rentav åstadkomma något återkommande? Med en ordentlig jury på den proffsigaste av arenor. Det är ett kul sätt att samla kreatörer, både proffs och amatörer. Och ett sätt att få människor att känna efter och tänka till när det gäller staden vi alla delar. Foton med berättelser från Helsingborg, av helsingborgare till helsingborgare, på bästa sändningstid nere i city. För mig låter det som ett fint stopp på väg till eller ifrån en After work.

Läs mer på webbplatsen Hbg stories.

Besök utställningen

Visas 15 oktober – 15 november

Var: Utställningshallarna, entréplan

Entré: fri entré till alla utställningar på entréplan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close