Walks: Aquanauts

Digitala videovandringar genom utställningen Aquanauts på Dunkers kulturhus som samtidigt är en vandring genom tid och rum, genom fakta och dröm. Följ med på ett äventyr som får dig att undra vad som är saga och vad som är verklighet. Från 6 år eller från 12 år. Av och med scenkonstkompaniet Bombina Bombast.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Walks: Aquanauts från 6 år

Utställningen Aquanauts är uppbyggd kring en anonym gåva. Vem var det som skickade de fem stora koffertar fyllda med anteckningar, bilder och föremål du nu kan se på Dunkers Kulturhus? Enligt vår hjälte bygger allt på en lögn. Enligt henne stal intendenten själv koffertarna från hennes farmors vind och nu är hon ute efter hämnd. Hon ska bryta sig in på museet för att ta tillbaka det mest värdefulla av de bortrövade föremålen.


Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Walks: Aquanauts från 12 år

En nu levande släkting till Beata Gardelius som är fast besluten att ta reda på om det som sägs i utställningen är sant eller inte. När museet är stängt passar hon på att bryta sig in för att undersöka föremålen närmre. Har det verkligen upptäckts en vattenlevande människoart som sen aldrig setts till? Hur kan hon då känna igen dem? Drömmar hon haft som barn om hud av snäckskal och den starka dragning hon alltid känt till sjöar och hav: kanske äntligen får en förklaring?

Om Bombina Bombast

Bombina Bombast är ett scenkonstkompani med bas i Malmö under konstnärlig ledning av Emma Bexell och Stefan Stanisic. Sedan starten 2011 har kompaniet skapat över 30 originalverk för scen och film karaktäriserade av mötet mellan scenkonst och innovativa teknologier. Kompaniet har presenteras på festivaler och scener runt om i världen: teaterfestivaler i Europa, USA och Asien och filmfestivaler som Cannes och Sundance. 2019 blev de mottagare av Thaliapriset för föreställningen Ögonvittnen på Unga Malmö Stadsteater.

Fick du hjälp av informationen på sidan?