Samtal på Dunkers

Samtal på Dunkers har engagerat publiken i mer än tio år. Under åren har vi gästats av många kulturpersonligheter, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Vi bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i konsertsalen på Dunkers.

Tina Nordström – 9 februari 14:00

Tina Nordström är Sveriges första kvinnliga kockstjärna och en av våra mest folkkära kockar. Det började i Ramlösa i Helsingborg där grunden lades till kärleken till maten. År 2001 vann hon silver i kock-OS och sedan charmade hon hela svenska folket i programmet Mat. Sedan dess har det det blivit flera säsonger med matprogram och hon har skrivit många kokböcker och hunnit med mycket annat. Charmerande och alltid med ett leende på läpparna.

Tina samtalar med Lars Svensson.

Köp biljett eller läs mer om Tina Nordström här.

Hanne-Vibeke Holst – 23 mars 14:00

Hanne-Vibeke Holst är författare och journalist. Hon framröstades 2009 till danskarnas favoritförfattare och har fått motta flera andra litterära priser. Romantrilogin Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret handlar om fiktiva intriger i dansk inrikespolitik. Just nu är hon aktuell med romanen Som pesten som kommit i svensk översättning. Utöver sitt författarskap har hon engagerat sig i kvinnofrågor och för detta utsetts till FN:s goodwill-ambassadör i Danmark.

Samtalsledare tillkännages inom kort.

Köp biljett eller läs mer om Hanne-Vibeke Holst här.

Amelia Adamo – 13 april 14:00

Amelia Adamo är en av landets mest namnkunniga och välkända publicister. Hon är flerfaldigt belönad som journalist och har bland annat framgångsrikt skapat flera livsstilsmagasin för kvinnor: amelia, Tara och M-magasin. Amelia Adamo är senior editor, chefredaktör, debattör, föreläsare och moderator. Just nu är hon aktuell i radiogprogrammet ”App och Etikett” om hur vi ska bete oss mot varandra på sociala medier.

Amelia samtalar med Cecilia Nebel.

Köp biljett eller läs mer om Amelia Adamo här.

Henrik Berggren – 4 maj 14:00

Henrik Berggren är journalist, författare och historiker. Han är verksam som ledarskribent på Dagens Nyheter, där han även varit kulturchef. Han har skrivit en rad verk om svensk 1900-tals historia, bland annat: Är svensken människa? Om gemenskap och oberoende i det moderna Sverige, Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme, och Dag Hammarskjöld: att bära världen. Nu är han aktuell med första delen i vad som kommer att bli en trilogi om Sverige under krigsåren. Landet utanför. Sverige och kriget 1939-1940 skildrar hur kända och mindre kända svenskars liv gestaltade sig under det första krigsåret.

Henrik Berggren samtalar med Mikael Olsson Al Safandi.

Köp biljett eller läs mer om Henrik Berggren här.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close