Sommar på Dunkers kulturhus

Gul cirkel med 2020 i vitt. Vi sätter dina tankar i omlopp och fortsätter att leverera kultur i alla dess former under sommaren. Här kan du läsa mer om allt det där som gör Dunkers kulturhus till en kreativ plats för skapande och fritt tänkande, lika böljande och omväxlande som sundet utanför.

Som alltid är det fri entré till alla utställningar för barn och unga till och med 18 år. Och förutom vissa särskilda arrangemang är det alltid fritt inträde till det som händer på entréplan.

Följ oss gärna på Instagram @dunkerskultur och på Facebook @dunkerskulturhus för inblick i vår verksamhet och för att inte missa det som händer i sommar på Dunkers kulturhus.

Programmet uppdateras allt eftersom!

Upplev mer med Kultursommarkortet

Kultursommarkortet

Sommaren är kort. Och med rätt kort får du två månader kulturfrihet.

Kultursommarkortet gäller från 15 juni till 15 augusti och ger dig samma fina fördelar som vårt ordinarie kulturkort, fast till rabatterat pris. Som fri entré till Dunkers.

Det betyder att du kan uppleva Helsingborgs kultur hur mycket du vill den här sommaren för endast 200 kronor. Säljstart 8 juni. Läs mer på kulturkortet.se.

Sommartango

Stadens tangoföreningar, Tango Fortuna och Tangorama, lär ut grunderna i argentinsk tango. Dansa in sommarkvällarna med vänner eller kom bara förbi och njut av dansen och musiken.

Språkcafé med utflykt

För dig som vill öva på din svenska i sommar. Vi träffas på Dunkers kulturhus och beger oss sedan ut på stan för att besöka olika utflyktsmål och för att använda dessa som inspiration till våra samtal.

RumEtt i sommar

16 juni–14 augusti
I RumEtt får du som är 15–25 år hjälp om du vill genomföra ett kulturprojekt, utställning eller en föreställning. Gratis coaching kring dina idéer. Här kan du också prova olika kreativa utryck.

Världshavsveckan 2020

17-21 augusti
Ett välmående hav är livsviktigt för oss människor. Världshavsveckan går på djupet och bjuder på ett späckat program som innehåller allt från drönarturer på sundet till spännande föreläsningar. Program för veckan.

Festivaler

Passage Gatuteaterfestival
27 juli–1 augusti

Passage är en riktig sundsklassiker. I 15 år har festivalen arrangerats i Helsingborg och Helsingör och räknas i dag som en av norra Europas största inom sitt slag. Gatuteater på båda sidor sundet.

Dunkers kulturhus på HX-festivalen
31 juli–1 augusti

Gatuteater, mysigt häng, konst och musik. Utställningarna i huset har öppet extra till 20.00 båda festivaldagar. Under festivalen medverkar Dunkers kulturhus från trapporna mot sundet.

Helsingborg Pianofestival 2020 skjuter upp till 2021
In i det sista har Dunkers kulturhus närt förhoppningen att kunna genomföra Helsingborg Pianofestival 2020. Men de alltför osäkra utsikterna kring hur covid-19 kommer att styra ländernas olika in- och utreseregler gör det i praktiken omöjligt att genomföra de återstående och nödvändiga förberedelserna. Läs här för mer information
.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close