Urban Window Gallery

Drömmar i rött och blått och Dinner for two är två nya verk som tillförs konstprojektet Urban Windows Gallery. Samtidigt återuppstår verket Internet and the Giant Peach av Arvida Byström. Samtliga verk ser man mitt i Helsingborg fram till 11 april.

Urban Window Gallery är ett projekt där ett 15-tal lediga butikslokaler och skyltfönster förvandlas till konststråk i form av installationer och konstnärliga gestaltningar. Stråket sträcker sig från Gåsebäck i söder till Tågaborg i norr.

Målet med projektet är att ge invånare och besökare en möjlighet att uppleva konst och kultur i det offentliga rummet samtidigt som det förgyller de centrala delarna av Helsingborg.

Urban Window Gallery är ett samarbete mellan scenografen Jeanette Gostomski, Helsingborgs stad, Dunkers kulturhus, Helsingborg City och Kulturhotellet.

Drömmar i rött och blått

En ballongutställning som handlar om ljuset och värmens återkomst. Varje ballong är fylld av glädje, positiv kraft och drömmar om Sundets pärla, om Helsingborg. Drömmar i rött och blått visas på Hästmöllegränd 4 A.

Dinner for Two

Ett verk som under nära nio minuter ställer frågor som: Kan man dela allt? Med vem delar vi och med vad? Vad är det som är ditt och mitt? Bakom konstverket står DuoDuo, som består av Humle Rosenkvist från Helsingborg och Asta Tutavae från Holbæk. Humle och Asta är studiekamrater från konstakademin i Tromsø. Dinner for Two visas på Norra Strandgatan nummer 20.

Internet and the Giant Peach

Konstverket är regisserat av Arvida Byström i textsamarbete med Lo Hallén. Verket har tidigare visats i fönstren på Dunkers kulturhus. Den nya platsen är nu Norra Kyrkogatan 4.

Sleeping Beauty

Konstverk av Millo på Södergatan 11. Millo är en italiensk street art konstnär med världsrykte. Sleeping Beauty handlar om vikten av natur och gröna ytor i våra urbana miljöer. Efter Urban Window Gallery kommer Millo att ställa ut på Thinkspace i Los Angeles, ett av de ledande gallerierna i världen inom genren ”new contemporary art”.

Mer information om Urban Window Gallery hittar du här: www.urbanwindowgallery.com

Besök utställningen

Visas till 11 april 2021.

Var: Helsingborgs city

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close