ArtStreetHbg – gatukonst som färgar staden

ArtStreetHbg startade 2017. Festivalen har som syfte att driva utvecklingen av gatukonst i Helsingborg framåt. Tidigare år har festivalen haft fokus på att nå ut med gatukonsten, visa på olika uttryck och lyfta den historiska aspekten av konstformen. ArtStreetHbg 2022 pågick 27 juni–3 juli som en del av H22 City Expo.

Temat för åren 2020-2022 är innovation. ArtStreetHbg är ett initiativ av Dunkers kulturhus och Helsingborgs stad tillsammans med fastighetsägare, lokala kulturaktörer och street art-artister.

Gatukonst, streetart, konstverk, graffare, konstnär… ja kärt barn har många namn. Artstreethbg lyfter fram lokala, nationella och internationella streetart-konstnärer på Söder i Helsingborg. Helsingborgs årligen återkommande festival inom streetart med fötterna i den lokala kreativiten uppkryddad med internationell flärd och färg.

AtStreetHbg startade 2017 med de lokala street art-artisterna Jimmy Skize och Tim Timmey mixat med de internationella gatukonstskaparna Ilse Weisfelt och Levi Jacobs från Nederländerna och Spider Tag från Argentina (hans ljusinstallation satt dock bara uppe i ett år . Sedan dessa har färgandet av stadens södra delar fortsatt med såväl lokala som regionala och internationella street art-artister blandat med work shops, föreläsningar och inspirationskurser i gatukonstens ädla form.

Upptäck mer konst på artstreethbg.helsingborg.se/.

Fick du hjälp av informationen på sidan?