ArtStreetHbg – gatukonst som färgar staden

ArtStreetHbg startade 2017. Festivalen har som syfte att driva utvecklingen av gatukonst i Helsingborg framåt. Tidigare år har festivalen haft fokus på att nå ut med gatukonsten, visa på olika uttryck och lyfta den historiska aspekten av konstformen.

Temat för åren 2020-2022 är innovation. ArtStreetHbg är ett initiativ av Dunkers kulturhus och Helsingborgs stad tillsammans med fastighetsägare, lokala kulturaktörer och street art-artister.

Gatukonst, streetart, konstverk, graffare, konstnär… ja kärt barn har många namn. Artstreethbg lyfter fram lokala, nationella och internationella streetart-konstnärer på Söder i Helsingborg. Helsingborgs årligen återkommande festival inom streetart med fötterna i den lokala kreativiten uppkryddad med internationell flärd och färg.

AtStreetHbg startade 2017 med de lokala street art-artisterna Jimmy Skize och Tim Timmey mixat med de internationella gatukonstskaparna Ilse Weisfelt och Levi Jacobs från Nederländerna och Spider Tag från Argentina (hans ljusinstallation satt dock bara uppe i ett år . Sedan dessa har färgandet av stadens södra delar fortsatt med såväl lokala som regionala och internationella street art-artister blandat med work shops, föreläsningar och inspirationskurser i gatukonstens ädla form.

Upptäck mer konst på artstreethbg.helsingborg.se/.