Vi utforskar: Kroppsaktivism 17–18 april

Att utforska är att upptäcka något nytt och genom att lära sig något nytt växer vi oftast från insidan. Under våren blir det premiär för ett helt nytt koncept på Dunkers kulturhus som heter Vi utforskar. Konceptet bygger på att vi tittar närmare på ett utvalt tema och sedan utforskar det tillsammans under en hel helg.

Första Vi utforskar-helgen arrangeras 17-18 april och kommer att handla om kroppsaktivism. Hur påverkas vi av de normer som omger oss? Och vad har de för betydelse för vår kost, våra kläder och vårt ideal? I det här digitalsända arrangemanget kan du ta del av paneldebatter, föreläsningar och delta i workshops där vi tillsammans utforskar kroppsaktivism.

Programpunkterna kopplas samman med sådant som finns på Dunkers kulturhus. Vi tittar närmare på hur konst, dans, teater, musik, film och samtal påverkar och påverkas av allt det som finns runt omkring oss varje dag.