Helsingborg Guitar Festival 2022

Med Helsingborg pianofestival som förebild bjuder Dunkers kulturhus och Musik i Syd in till Helsingborg Guitar Festival 2022 18–20 mars. Det är en liten festival med stora ambitioner och med musik för alla smaker. Festivalen kommer att gästas av gitarrister på elitnivå inom en mängd olika stilar. Biljettsläpp 28 november klockan 10:00.

Efter en lång tids restriktioner och nedstängning är glädjen stor att kunna presentera vår nya musikfestival med fokus på gitarren. Helsingborg Guitar Festival är startsteget för vad som ska bli en internationell scen för gitarrmusik på hög nivå,. Bland de deltagande gästartisterna finns Janne Schaffer, Göran Söllscher, Mats Bergström och Kurt Rosenwinkel. Festivalens stora nummer är de tre kvällskonserterna, men det blir också två lunchkonserter och en master class med Mats Bergström.

Ambitionen är stor och ribban läggs högt redan från start med ett gediget och tonsäkert program. Helsingborg ska nu bli en stad att räkna med när det kommer till gitarrmusik.

Helsingborg Guitar Festival görs i samarbete med Musik i Syd. Så här säger Susanne Rydén, VD Musik i Syd, om festivalen:

Sedan flera år tillbaka har Musik i Syd ett gott och framgångsrikt samarbete kring Helsingborg pianofestival. Att fortsätta utvecklingen med en festival som fokuserar på gitarren känns både självklart och inspirerande. Vi ser redan hur satsningen fyller ett behov såväl regionalt som nationellt och gläds åt att presentera ett varierat program med stjärnsolister inom olika genrer.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close