Workshop: Tankereda – bli en hobbyfilosof

Succén Tankereda är tillbaka. Det är en serie workshops som arrangeras vid sju tillfällen tillsammans med författaren och filosofen Tulsa Jansson. Här får du en inblick i filosofins värld och verktyg för att skåda och utmana ditt eget tänkande. I vår ger vi både nya och gamla deltagare en chans att börja samt fortsätta på sitt hobbyfilosoferande. Start 3 mars.

Workshopen vänder sig till dig som är intresserad av dialog och att tänka utanför boxen. Filosofi betyder kärlek till visdom. Att vara en hobbyfilosof handlar om att försöka bli klokare och att tillsammans med andra vinna insikter som kan hjälpa dig i vardagen. Detta är inte en filosofikurs och ingen förkunskap om filosofi krävs. Vi använder vardagslivets stora skafferi på filosofiska teman för att på ett lekfullt och spännande sätt försöka bli lite klokare.

Antalet platser är begränsat till 45 deltagare. Anmäler du dig går du på samtliga sju tillfällen.

  • 3 mars 17:30: nybörjargänget och repetitionstillfälle – Vad är filosofi? Var är dialog?
  • 10 mars 17:30: nybörjargänget och repetitionstillfälle – Frågans företräde och lyssnandet.
  • 17 mars 17:30: fortsättning
  • 24 mars 17:30: fortsättning
  • 31 mars 17:30: fortsättning
  • 7 april 17:30: fortsättning
  • 14 april 17:30: fortsättning

Tid: klockan 17:30-19:30
Plats: Atriet, entréplan

Kostnad: 200 kronor för alla sju gånger. 170 kronor med kulturkortet. Biljett köps i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs Kulturbutik.

Om Tulsa Jansson
Husfilosof på Dunkers kulturhus som sedan 2012 lett filosoficaféer. Bakgrund i moralfilosofi, politisk filosofi och etik. Utbildar företag och organisationer i Philosophy at work. Grundare av Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis, ideell, politiskt och religiöst obunden nationell förening som verkar för att det filosofiska, det vill säga undersökande dialogiska samtalet, ska finnas i vård, skola och på offentliga institutioner. Författare till boken Du Har Svaren! Filosofi till vardags (2012, Brombergs). Aktuell med en ny bok om visdom.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close