Slutsålt! Workshop: Tankereda – bli en hobbyfilosof

Under fem tillfällen i höst har du möjlighet att använda filosofins verktyg för att utmana ditt tänkande tillsammans med vår husfilosof Tulsa Jansson. Start 21 oktober. Slutsålt!

Vi tittar bland annat närmare på vad mod, nyfikenhet, lyssnande och ödmjukhet kan göra för att förbättra din dialog. Kreativt tänkande varvas med övningar och teori. Workshopen vänder sig till dig som är intresserad av dialog och att tänka utanför boxen. Filosofi betyder kärlek till visdom.

Att vara en hobbyfilosof handlar om att försöka bli klokare och att tillsammans med andra vinna insikter som kan hjälpa dig i vardagen. Detta är inte en filosofikurs och ingen förkunskap om filosofi krävs. Vi använder vardagslivets stora skafferi på filosofiska teman för att på ett lekfullt och spännande sätt försöka bli lite klokare.

Antalet platser är begränsat till 25 deltagare. Anmäler du dig går du på samtliga fem tillfällen.

Rubriker för de olika tillfällena:

21 oktober: Vad är filosofi, vad är dialog?
28 oktober: Frågans företräde och lyssnandet
4 november: Argument och övertygelser
11 november: Dolda antaganden och perspektiv
18 november: Mod och nyfikenhet

Tid: klockan 18:00-19:30
Plats: Creators Cave, våning 4

Kostnad: 180 kronor för alla fem gånger. 100 kronor med kulturkortet. Biljett köps i entrén på Dunkers kulturhus eller via Helsingborgs Kulturbutik. OBS! Slutsålt.

Om Tulsa Jansson
Husfilosof på Dunkers kulturhus som sedan 2012 lett filosoficaféer. Bakgrund i moralfilosofi, politisk filosofi och etik. Utbildar företag och organisationer i Philosophy at work. Grundare av Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis, ideell, politiskt och religiöst obunden nationell förening som verkar för att det filosofiska, det vill säga undersökande dialogiska samtalet, ska finnas i vård, skola och på offentliga institutioner. Författare till boken Du Har Svaren! Filosofi till vardags (2012, Brombergs). Aktuell i höst med en ny bok om visdom.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close