Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Permanenta konstverk i och runt Dunkers kulturhus

A.K Dolven – how are you.

Videoinstallation, 2001. How are you består av en serie av tre videor monterade i ljusskärmar direkt på väggarna i anslutning till bistron och restaurangen. Verket har Edward Munchs Kyssen som konsthistorisk referens och utmanar vår samtida föreställning om identitet, passion och begär.

Mikael Pauli – Kommunal extas.

Akryl, holografisk film, 2002. Kommunal extas är installerat i tre steg med början i entréfasaden där konstnären målat ansikten direkt på fasadglaset. Ansiktena tittar ut från huset och hälsar besökaren välkommen.

Tony Cragg – Dancing Column.

Skulptur, sandsten, 2001. Den 450 centimeter höga Dancing Column reser sig vid Dunkers kulturhus västliga sida intill Kvickbron och korresponderar med dynamiken i husets arkitektur.

Carl Fredrik Reuterswärd – Interfigures.

Bron, 1980-tal. Den cirka 30 centimeter höga teckenraden står utanför Dunkers kulturhus entré. Reuterswärd donerade Interfigures till Helsingborgs stad 2006.

Marianne Lindberg De Geer – A Study in Unhuman Sexual Expectations.

Granit, marmor, 2010. De fem kaninerna med stora oskuldsfulla ögon är en studie i relationer. Att det blev just kaniner beror på konstnärens fascination för kaninen i Alice i Underlandet under sin barndom.

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se/wp. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.