Välkommen till Öppet kulturhus fredag 25 januari

När jul- och nyårfirandet är över är det dags för litet själslig spis. För andra året i rad bjuds publiken in till Öppet kulturhus. Hela Dunkers fylls av aktiviteter som i mycket berättar om det som händer inom väggarna på Kim Utzons skapelse. Dunkers nytryckta program för våren finns att hämta. Biljetter till all scenkonst finns också att köpa denna kväll. En av kvällens höjdpunkter är ett samtal kring husets tillkomst och dess framtid mellan arkitekten Kim Utzon och Dunkers nya verksamhetschef Gunilla Lewerentz. Samtalet sker i Konsertsalen klockan 18:00.

Öppet kulturhus fredag 25 januari 17:00–20:00. Det är fri entré till alla aktiviteter, men i bland begränsat antal platser.

Ett axplock ur kvällens händelser

Oknyttsförvaltningen ordnar jakt på småknytt, tomtar eller troll runt om i huset. Teatergruppen Banditsagor hjälper barn från 4 år och föräldrar som vill lösa Oknyttsproblemet till exempel snarkningar i ventilationssystemet eller oförklarligt försvunna strumpor. Jakten börjar klockan 17:30.

I RumEtt, Dunkers verksamhet för unga vuxna, blir det klockan 18:00 Poetry Slam. Det betyder att poeten läser en egen dikt på max 3 minuter och 9 sekunder. Drar man över tiden får man minuspoäng. Juryn plockas från publiken.

Kvällen innehåller också ett gitarrmöte mellan den klassiskt skolade Klas Wounsch och metalgitarristen Christofer Malmström. Det blir naturligtvis mer musik bland annat med den självlärda pianisten Basem Agha och med kulturskolans duktiga elever. Och så blir det allsång.

Man får prova på olika danstilar tillsamman med danspedagogen Gun Källström, tangoföreningar och breakdanceföreningen FeeT.

I en öppen konstworkshop kan man arbeta med frågan ”Vem vill jag vara?” tillsammans med konstpedagogen Karin Müller-Lindberg.

På plats finns även Boost, verksamheten för transmedia och film, Helsingborgsrevyn, Kultur i stadsdelar, Kulturskolan, Kultur i skolan och Kulturkortet med ett vinstmatat Kulturhjul.

Upptäck våra utställningar

Naturligtvis blir det fri tillgång till husets utställningar inklusive den då relativt nyöppnade ”Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda”. Ta en titt i utställningen “Surrealist Lee Miller” som är förlängd till 3 februari 2019 eller besök “På gränsen – Helsingborgs historia och museisamlingar”. Dunkers utställningsproducenter finns på plats.