The Breath nominerad till Swedish Art and Business Award

fotoutställningen The breath

Fotoutställningen The Breath har nominerats till Swedish Art and Business Award av föreningen Kultur och Näringsliv. The Breath arrangerades under sommaren 2022 av Nederman i samverkan med Dunkers Kulturhus. Utställningen hade fokus på luften vi andas, vistas i och dess betydelse för våra liv.

Föreningen Kultur och Näringsliv delar årligen ut Swedish Art & Business Award. Grundtanken är att ett samarbete mellan näringslivet och kulturen ska vara till ömsesidig och långsiktig nytta för båda parter. I juryn finns bland annat H.K.H. Prins Carl Philip och föreningens VD Anders Boman. Priset kommer att delas ut den 15 maj i Varberg.

Om The Breath
The Breath är en utomhusutställning innehållande 26 verk av 17 internationella fotografer, forskare, aktivister med flera. Utställningen tog plats i grönområde och promenaden vid Kungsgatan i Helsingborg. I utställningen ingick bland annat verk av Helsingborgsfotografen Olof Jarlbro, Naem Mohaiemen och Judit Hersko. Utställningen skapades i samverkan mellan Nederman, Martin Schibli på Dunkers kulturhus och curatorn Veronica Wiman.

Läs Nedermans pressmeddelande här.