Missade du lunchföreläsningen om barnkonventionen?

Missade du lunchföreläsningen om barnkonventionen den 21 november? Då kan du lyssna på den inspelade versionen här nedan.

Sverige är ett av världens bästa länder för barn att växa upp i, så vad ska vi med en barnrättslag till? Vad innebär det, vem gäller lagen och vad handlar egentligen barnkonventionen om? Hur ser det ut lokalt och hur är det globalt? Den 1 januari 2020 är FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen, lag i Sverige. Vad betyder det och vem påverkas av det?

Åsa Ekman har i mer än 15 år arbetat med att implementera, genomföra och sprida kunskap om barnkonventionen. Åsa har arbetat i kommuner och även under flera år varit engagerad i Rädda Barnen.

Bo Wallenberg, chef för skandinaviska barnmissionen, har i många år arbetat globalt med att försöka ge barn och unga en bättre uppväxt i Europa/Afrika/ Asien, öppnar perspektivet utåt mot resten av mänskligheten och ger oss sin bild av behovet av uppgradering av barnkonventionen i andra delar av världen. arbetat med att implementera, genomföra och sprida kunskap om barnkonventionen. Åsa har arbetat i kommuner och även under flera år varit engagerad i Rädda Barnen.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close