Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda öppnar 15 december

I utställningen är det konsten som får berätta om arbetet på Fredriksdal museer och trädgårdar med fokus på det ekologiska samspelet där växter, djur så väl som människor spelar en viktig roll.

Genom olika uttryck av samtidskonst, äldre landskapsmåleri och naturhistoriska föremål vill vi skapa nyfikenhet såväl som nya perspektiv och upplevelser av vad Fredriksdal museer och trädgårdar och hållbar utveckling kan vara.

Fredriksdal museer och trädgårdar är en plats mitt i staden där du kan umgås och upptäcka naturen. Ett friluftsmuseum och en botanisk trädgård där det pågår bevarandearbete, med insamling, uppfödning och skötsel av växter och djur för att både bevara och skapa biologisk mångfald och inspirera till ett hållbart ekologiskt system.

Vernissage 15 december 14:00-16:00. Läs mer om utställningen: Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda.