Kultur WKND på Dunkers

Under Kultur WKND 15–17 november får helsingborgarna chansen att möta musiker, författare, skådespelare, kulturjournalister, poeter och samhällsdebattörer från hela Sverige. Dunkers är en av många scener.

Till de flesta programpunkterna är biljettpriset endast 40 kronor. Dessutom är det fri entré till flera av programpunkterna, men man måste boka biljett i förväg.

Hela programmet hittar du på www.kulturwknd.se.

Piano- och gitarrkonsert med Carl Petersson och Anna Pietrzak
15 november 12:00–13:00

Helsingborgsbördige pianisten Carl Petersson har numera hela världen som sitt arbetsfält med konserter i bl a Kina, USA, Hong Kong, Polen och Frankrike. Tillsammans med gitarristen Anna Pietrzak gästar han KulturWKND för en unik konsert med musik av bl a Isaac Albeniz, Roland Dyens och Mario Castelnuovo-Tedesco.

Entré: 40 kronor, köp biljett
Plats: Konsertsalen

Lena Einhorn i samtal om sin senaste bok Geniet från Breslau
15 november 19:00–20:00

Möt författaren, filmaren och regissören Lena Einhorn i ett samtal med Sören Sommelius. Geniet från Breslau är en gripande roman om den dramatiska kärlekshistorien mellan nobelpristagaren Fritz Haber och Clara Immerwahr.

Entré: Fri, platsbiljett
Plats: Atriet

Musikens magi – en härlig helkväll med massor av skön musik
15 november 19:00–22:00

KulturWKND bjuder på en riktig helkväll i musikens tecken. På scenen framträder musikalgänget Trumslagaren , oudspelaren Ali Sabah, den danske världspercussionisten Kalle Mathiesen, Lise & Gertrud, kända från bl a Allsång på Skansen, med sina personligt präglade covers på kända världshits och som final rockbandet The Seaside Report från Helsingborg. Kvällens värd är Fredrik Öjbro.

Entré: 40 kronor, köp biljett
Plats: Konsertsalen

Ingmar Bergmans tid i Helsingborg
16 november 12:00–13:00

Även i Helsingborg firar vi världens mest omskrivna hundraåring – Ingmar Bergman. 1944-1946 var den 26-årige Ingmar Bergman chef för Helsingborgs stadsteater. Hans tid i Helsingborg satte djupa avtryck i honom själv och hade avgörande betydelse för stadens teaterverksamhet. Om Bergmans intensiva tid i Helsingborg samtalar Jan Holmberg, VD för Stiftelsen Ingmar Bergman, Marie Nyreröd, producent på Sveriges Television som gjorde de tre världsberömda dokumentärfilmerna om Bergman och vars dokumentär om hans tredje hustru Gun Grut nyligen hade premiär på SVT. Samtalet leds av Ann-Kristin Wallengren, professor i filmvetenskap vid Lunds Universitet.

Fri entré, platsbiljett

Filosofisk yoga
17 november 09:00–10:00

Kom och ta dig en stund till din kropp och själ. I samspel med kroppens eftertanke ägnar vi även ett fokus till samtalets kraft att reflektera över harmoni och närvaro. I ett unikt yogapass balanserar vi in moment av dialog kring tankar om vad ett liv i balans kan innebära och betyda, men också vad det kräver och utmanar. Ledare är filosofen Martin Severinsson och yogaläraren Wivi-Anne Nyberg.

Fri entré, platsbiljett
Plats: Atriet

Ett fotbollslags plats i staden
17 november 16:00–17:00

Möt Anders Bengtsson, Chefredaktör för tidningen Offside och Marjan Svab, Helsingborgs Dagblad i ett samtal med Mittmedias Elena Lövholm om vilken roll ett fotbollslag i allmänhet och HIF i synnerhet har i sin stad. Är det så att svenska storklubbar ser det som ett slags rättighet att alltid spela i Allsvenskan? Det är två av frågeställningarna i detta intressanta samtal som även kommer att lyfta fram sponsring, kommunstöd, inkludering och inte minst publikens grad av lojalitet. Hur ser det ut på läktarna när det går trögt för HIF? Ett samtal inte bara för fotbollsfans!

KulturWKND genomförs på Konsul Perssons Villa (Södergatan 1), Dunkers kulturhus, Helsingborgs Konserthus och på Scandlines färja Tycho Brahe. Ett arrangemang av Helsingborg Arena & Scen i samarbete med Helsingborgs kulturförvaltning.

Fri entré, platsbiljett