Free movement on board – i hamnen bakom Dunkers kulturhus

Spinning Compass Performance är just nu i full gång med träning och förberedelser inför sin nya föreställning Free movement on board. På cirkusskeppet Johanne, som ligger och guppar i hamnen utanför Dunkers kulturhus, utmanar och undersöker man rörelsefrihet och rörelsebegränsningar via flera olika cirkusdiscipliner. Skeppet ligger i hamn till och med 12 juni.

Temat till föreställningen är inspirerad av en tidigare cirkuskollega. Artisterna som deltar representerar flera olika cirkusdiscipliner som lindans, akrobatik, rullskridskor på gungande och lutande skeppsdäck, jonglering med mera.

Premiär på föreställningen blir det här i Helsingborg 10–12 juni. Cirkusskeppet och dess artister kommer sedan att åka på sommarturné till havs med förhoppningar om att även kunna lägga till i Höganäs, Landskrona, Simrishamn, Malmö och även i Halland och Blekinge.