Dunkers lyfter fram det inre klimatet

Dunkers tema för året är hållbarhet. Ett tema som i vår bland annat lyfts genom djur- och naturfrågor i utställningen The Thin Line, om mångfald och grönt kulturarv genom Fredriksdalsutställningen Med känsla för grönt, om samhällsfrågor genom fotoutställningen På flykt och nu med arrangemang om vår personliga hållbarhet, vårt inre klimat.

Psykisk ohälsa och stress är idag något som påverkar vårt samhälle mer än vad dåtidens rökning och hjärt- och kärlsjukdomar gjorde. Nu bjuds skolor, lärare och allmänheten in till kulturuttryck som ställer frågan – hur kan vi hjälpa varandra?

– Som kulturinstitution ligger det i vårt ansvar att vara en arena för samhällsfrågor. Det finns många svåra frågor vi behöver undersöka som ett steg för att vi, samhället och vår värld ska må bättre. Kultur som fenomen är vårt verktyg för att öppna upp dialoger, hur vi kan stötta varandra, bemöta varandra rakare, lyssna på vår omvärld och slå hål på tabun som finns kring att söka hjälp, säger Irene Grahn, drama- och dansproducent på Dunkers kulturhus.

På temat vårt inre klimat