Söka utbildningar och kurser

Helsingborgs kulturskola är till för dig som vill hitta och utveckla din kreativitet inom musik, sång, dans, teater, konst, eller media/ film. Ansökan stängd till kurser och utbildningar fram till 8 mars.

Anmälan är öppen för alla barn och unga som är folkbokförda i Helsingborg. Observera att våra kurser och utbildningar har olika ålderskriterier.

Vi bygger om – Ansökan stängd till kurser och utbildningar via SpeedAdmin!

Fredag 8 mars 2019 klockan 09:00 välkomnar vi er åter till att ta del av och anmäla er till vårt stora utbud av utbildningar och kurser inom musik, konst, dans, teater och media på en uppdaterat hemsida.

Den ordinarie ansökningsperioden för läsåret 2019/20 är 8 mars 2019 till 12 maj 2019.

Lördag 9 mars 11:00–15.00 är ni alla välkomna till Kulturskolans Öppet hus på Dunkers och prova på det vi har att erbjuda under kommande läsår. Då finns det även möjlighet att få mer information och hjälp med anmälan.

Tre fördelar med vårt elevsystem Speedadmin

  • Kommunikation mellan Kulturskolan och elev/vårdnadshavare är enkelt och effektivt.
  • Sökande och vårdnadshavare har överblick över de kurser/utbildningar de har sökt till. Via en egen inlogg ser man sitt elevkort vilket inte var möjligt tidigare.
  • Ansökningen är enklare då bland annat kurskoderna, som många blev förvirrade av tidigare, försvinner. Systemet känner också av om den sökande har rätt ålder för kursen/utbildningen vilket gör det lättare för såväl sökande som kulturskolans administration.

Nu till våren har vi fortfarande plats till:

Filma med mobilkamera

Lär dig att filma proffsigt med en mobilkamera! Under kursen lär du dig det filmiska berättandet – filmkonstens språk, regi, ljussättning och redigering. De här kunskaperna omsätter vi i praktiken genom att att regissera en scen med teaterelever och dessutom filma en musikvideo till danselever på Kulturskolan.

Ålder: 10-14 år
Antal tillfällen: 8
Frekvens:1/vecka
Pris: 600 Kr/termin
Kursstart: v 12 2019
Dag och tid: onsdagar 15.30-17.00

Fotografi med mobilkamera

Fotografera som ett proffs med din mobilkamera. Det spelar ingen roll om du inte har en dyr systemkamera. Vi arbetar med flera olika fotogenrer – porträtt, landskap, gatubilder med mera. Du får lära dig grunderna i komposition, ljussättning och stil. Ta proffsiga foton och hitta din egen stil i fotografering.

Ålder: 10-14 år
Antal tillfällen: 6
Frekvens: 1/vecka
Pris: 450 kr
Kursstart: v 14 2019
Dag och tid: tisdagar 15.30-17-00

Anmäl till: helsingborgskulturskola@helsingborg.se

Kulturskolan – Så funkar det

Utbildning, kurs eller workshop? Här har vi samlat allt det du behöver veta om hur du söker till Kulturskolan.

Läs mer om hur det funkar!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close